Új szintre emeli az okosgyárakat a Schneider Electric

forrás: Prím Online, 2019. október 5. 11:55

Tíz százalékkal csökkenő energiaköltségek, 25 százalékkal javuló működési hatékonyság, jelentős mértékben visszaeső karbantartási költségek – többek között ezeket a lehetőségeket kínálja a Schneider Electric új EcoStruxure Plant Performance Advisors Suite megoldása. A társaság a héten megrendezett Innovation Summit Barcelona rendezvényen mutatta be az intelligens gyárak kialakítását támogató platformját. 

Az EcoStruxure Plant Performance Advisors a Schneider Electric intelligens gyártási alkalmazásokat és digitális szolgáltatásokat tartalmazó speciális platformja, ami könnyen értelmezhető, valós idejű elemzésekkel támogatja az adatközpontú megközelítést választó gyártókat a gyors döntéshozatalban. A megoldás moduláris és egyszerűen méretezhető kialakításának köszönhetően rövid idő alatt és költséghatékonyan bevezethető a gyártásban, így a rendelkezésre álló adatmennyiséget gyorsan olyan információvá alakíthatják a felhasználók, amivel jelentős mértékben javíthatják a működési hatékonyságot, növelhetik a jövedelmezőséget és előreléphetnek a fenntartható működés felé. Az EcoStruxure Plant Advisors az egyedi igényeknek megfelelően teljes mértékben testreszabható, azonnal elérhető, és még a legfejlettebb rendszerekbe is könnyen integrálható.

 

"A digitális transzformáció által vázolt jövőkép kezd életre kelni az ipari tevékenység során. Az ipar 4.0 már befogadta a digitalizációt, de itt az ideje, hogy ez a megközelítés kilépjen a tesztek korszakából és szélesebb körben is elterjedjen. Az ipari vállalkozások beruházási gyakorlatát szem előtt tartva a moduláris EcoStruxure Plant Performance Advisors lehetővé teszi valamennyi gyár számára – nem csupán a legnagyobbaknak -, hogy fenntartható módon valósítsák meg a modernizációt és egyszerűen, lépésről-lépésre pörgessék fel digitális átállásukat” - hangsúlyozta Sophie Borgne, a Schneider Electric Digital Plant vezető alelnöke. 

 

Látványos eredmények

Az információs technológia (IT) és az operációs technológia (OT) közötti határvonalat elmosva a dolgok ipari internete (IIoT) példátlan mennyiségű, felhőalapú megoldásokban elérhető üzem- és eszközszintű adatot állít elő. Az EcoStruxure Plant Performance Advisors összegyűjti, méri és elemzi ezeket az információkat annak érdekében, hogy költséghatékony intézkedéseket javasolhasson a folyamatos fejlődéshez. A vállalati működést átalakító új üzleti modellek, mint az eszközoptimalizálás és az eszközteljesítmény-menedzsment, a prediktív karbantartás és a valós idejű döntéshozatal növelik a vállalkozások hatékonyságát és a külső hatásokkal szembeni ellenállóképességét az egyre kiélezettebb versenyhelyzetben. 

 

A Schneider Electric kiemelt figyelmet fordít saját üzemei digitalizálására, és az eredmények önmagukért beszélnek. A csúcstechnológiát - beleértve az EcoStruxure Plant Performance Advisorst – alkalmazva az indonéziai Bantamban található intelligens gyár egy év alatt 44 százalékkal csökkentette a gépek állásidejét. A franciaországi Vaudreil városában található Schneider Electric Smart Factory szintén használja az EcoStruxure Plant Performance Advisors megoldást és ennek segítségével 10 százalékkal csökkent az üzem energiafogyasztása, 25 százalékkal javult működési hatékonysága, a karbantartási kiadások pedig 20 százalékkal estek vissza és ugyanilyen mértékben csökkent a meghibásodások felderítéséhez és kijavításához szükséges idő is. 

 

Hatékonyság és biztonság

A Schneider Electric moduláris és méretezhető EcoStruxure Plant Advisors csomagja a következőket tartalmazza:

 

EcoStruxure Pumping Performance Advisor – kimondottan víz- és szennyvíz-szivattyúzáshoz használt eszközök folyamatos fejlesztését támogató, 7x24 órában elérhető digitális szolgáltatás. A szivattyúhasználat optimalizálása révén akár 15 százalékos OPEX megtakarítást is elérhetnek a megoldást alkalmazó létesítmények. 

 

EcoStruxure Equipment Efficiency Advisor – a valósidejű hatékonyságelemzés révén a rendszer a kapacitást növelő, illetve a leállási időt és a hulladékot csökkentő intézkedéseket javasol, amelyek akár 5-10 százalékos javulást is eredményezhetnek az eszközkihasználtságban.

 

EcoStruxure Augmented Operator Advisor – a kiterjesztett valóság megoldás alkalmazásával a jelenlegi akár tizedére is csökkenthető az az idő, amit egy alkalmazott a szükséges információk megkeresésére fordít. A valós idejű adatok és virtuális objektumok elosztószekrényekre vagy gépekre helyezése révén támogatható az „érintésmentes karbantartás” modell, ami növeli a biztonságot.

 

EcoStruxure Secure Connect Advisor – a beépített kiberbiztonsági alkalmazás egy digitálisan védett és egyszerű kapcsolatot tesz lehetővé a folyamatos eszközmonitoring érdekében. A távoli diagnosztika és karbantartás révén csökken az állásidő a gyárakban, emellett pedig időt és utazási költségeket takaríthatnak meg a kritikus eszközök karbantartása során. Egyes esetekben a rendszer a problémák megoldáshoz szükséges időt több mint 7 napról 4 órára csökkentette le.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05