Új verziójú cloud keretrendszer debütál a mai napon

forrás: Prím Online, 2019. június 4. 15:01

A Liferay Inc., a mai napon bejelentette, hogy elindítja a Liferay élményplatform új funkciókkal kiegészített, legújabb verzió-csomagját, amely a Liferay Digital Experience Platform (DXP), a Liferay Commerce és a Liferay DXP Cloud szolgáltatásokat tartalmazza. 

A cloud-technológiára épült funkció-fejlesztések teljes mértékben kiszolgálják a mai digitális világra épült online kereskedelmi és tartalomfejlesztési vállalkozások igényeit. A legújabb verzió-csoport jellegzetessége, hogy hozzájárul a platformhoz kapcsolódó informatikai mechanizmusok egyszerűsítéséhez, például a tartalom menedzselésében, illetve a személyre szabható eszközök használatában. A Liferay legfrissebb megoldásai a CMS (Content Management System) architektúrában biztosítanak újrafelhasználható tartalomkezelési funkciókat és eszközrendszereket a fejlesztők számára. 

 

„Számunkra az üzleti siker kulcsa, hogy az ügyfelek igényeit figyelembe véve olyan személyreszabott digitális élményelemeket kapcsoljunk a vállalatok szolgáltatásplatformjaihoz, amelyek alkalmazása jelentős üzleti előnyt jelentenek a cégek számára” - mondja Balogh Zsolt, a Liferay Hungary ügyvezetője. „Miután a vállalkozások azt igénylik, hogy ügyfeleiket egyre több digitális csatornán is elérhessék, s mindezt könnyen kezelhetően tehessék meg, ezért a Liferay DXP 7.2 verzióját már úgy alakítottuk ki, hogy minden felületen kihasználhatóak legyenek a CMS képességei” - teszi hozzá Balogh Zsolt. 

 

A felhőtechnológián alapuló szolgáltatásokról röviden:

 

Liferay Digital Experience Platform (DXP) 7.2:

Egy biztonságos PaaS alapú megoldás a nagyvállalatok számára, amely a Liferay DXP futtatásához és kezeléséhez készült. A Liferay DXP 7.2 alkalmazásával a vállalatok fejlesztőinek lehetőségük nyílt arra, hogy újabb élmény-funkciókat építhessenek be az online felületükbe. Például olyan menüpontokkal bővíthető immár a platform, mint a tartalmi ajánlások vagy az automatikus címkézés. Az új REST API-k emellett hozzáférést biztosítanak többek között a strukturált tartalomhoz, a dokumentumkezeléshez, a kategóriákhoz, illetve a kulcsszavakhoz.

 

Az új verzió különlegessége: 

  • Korlátlan szabadság a tartalommenedzselésben: a Liferay DXP 7.2 egy fejlett API-val rendelkező, függetlenített CMS-t vezet be, amely a fejlesztők számára korlátlan szabadságot jelent a hagyományos CMS-hez képest. Ez a fajta hibrid megközelítés a leghatékonyabb megoldás a vállalatok számára.
  • Egyszerűsített üzleti műveletek: A Liferay DXP 7.2 új funkciói lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a valós idejű munkafolyamat-jelentéseknek köszönhetően képet kaphassanak a folyamatok határidejéről és a kritikus üzleti folyamatok állapotáról. A back office műveleteket pedig a peer-to-peer dokumentummegosztó és a nyílt adatinterfészek segítik, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a fejlesztők rugalmasabb üzleti alkalmazásokat hozhassanak létre.

 

 

Liferay DXP Cloud:

A Liferay DXP Cloud vállalati platformszolgáltatás leegyszerűsíti a Liferay DXP telepítését, kezelését és méretezését. A szolgáltatás az EMEA és az APAC régióban június 4-étől érhető el először. A Liferay DXP Cloud szolgáltatásba beépítésre kerültek a világon elérhető legjobb gyakorlati megoldások. Ennek a lépésnek köszönhetően pedig felgyorsult a cégek piacra jutásának ciklusa, illetve alkalmazásával csökken az alap-infrastruktúra költségeinek terhe is. A funkciók pontos paraméterezéséhez az alkalmazás- és infrastruktúra-telepítési mutatók adnak támpontot, így az alkalmazások fejlesztése azonnal megkezdődhet. Ezenkívül a szolgáltatásba az automatikus biztonsági mentési és visszaállítási funkciók is beépítésre kerültek, ennek köszönhetően a szervezeteknek nem kell aggódniuk kritikus adataik elvesztése miatt. 

 

Az új verzió különlegessége: 

  • Egyszerűsödött a telepítés: a magas rendelkezésre állásnak és a nulla állásidőt biztosító telepítésnek köszönhetően a kritikus fontosságú webhelyek mindig online maradhatnak. A Liferay DXP Cloud hozzájárul a hibatűrő folyamatok létrehozásához, valamint a szerver problémák azonali észlelésére és javítására. A funkciónak köszönhetően megakadályozható a kisebb programozási hibák felhalmozódása és a szerverek összeomlása, anélkül, hogy további erőforrásokat kellene igénybevenni.
  • Egyszerűsödő informatikai menedzsment: a Liferay DXP Cloud részletes teljesítménymutatókat szolgáltat, így az informatikus szakemberek képet kaphatnak webhelyeik számítási követelményeiről. A forgalmi csúcsok esetében az automatizált sávszélesség és a számítási kapacitás növelése biztosítja a folyamatos teljesítmény fenntartását, így egyszerűen csökkenthető a már nem szükséges erőforrás. A Liferay DXP Cloud automatikus biztonsági mentéseket is biztosít, így biztosítva van a szervezeti adatok és dokumentumok folyamatos védelme. Kritikus adat vagy rendszerhiba esetén a szolgáltatás azonal készen áll a helyreállításra. 

 

 

Liferay Commerce 2.0:

Sales folyamatokat támogató megoldás, amely minden tartalmat egy helyre csoportosít. A Liferay Commerce 2.0 verziója lehetővé teszi az elektronikus kereskedelmi vállalkozások számára, hogy a tartalmakat további színesebb és könnyen használható vásárlási élményekkel ruházzák fel. A Liferay Commerce 2.0 modul mesterséges intelligencián (MI) alapuló alkalmazásával zökkenőmentessé válnak a tranzakciós élmények. Az MI-nek köszönhetően intelligenssé válik többek között a termékcsoportosítás és a termékek ajánlása is, illetve könnyebben figyelemmel kísérhetők a fizetési teljesítések és számlázási folyamatok is.

 

Az új verzió különlegessége:

  • A tartalom és kereskedelem integrálása: A Liferay Commerce 2.0 tartalmazza a Liferay DXP összes legújabb funkcióját, beleértve a személyre szabást, a fejlett szegmentálást és az ügyfélvélemények kezelését. Az új funkciók lehetővé teszik, hogy a vállalatok értékes és látványos termékinformációkat helyezzenek el a felületen, úgy, hogy közben rövidült a böngészési idő. Továbbá a legújabb verziónak köszönhetően hatékonyabbá válik az értékesítés folyamata, mind a vevők, mind a viszonteladók és forgalmazók számára.

 

 

“Úgy véljük, hogy az informatikai iparágban tevékenykedő cégeknek felelősségük a digitális világ igényeit, saját lehetőségük szerint kiszolgálni. Azzal, hogy a Liferay csoportban tevékenykedő szakemberek kimagasló kompetenciáját latba vetjük, hogy egyedi fejlesztéseinkkel a vállalatok számára személyre szabott és komplex digitális élményközpontúságot biztosítunk, teljesítjük azon küldetésünket, hogy pozitív lenyomatot hagyjunk az üzleti világban” - fűzi hozzá Balogh Zsolt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05