MKB Fintechlab: kimagasló nemzetközi érdeklődés az idei inkubációs program iránt

forrás: Prím Online, 2019. január 15. 08:38

Minden eddigit felülmúló számú, 112 startup jelentkezett a világ minden tájáról az MKB Fintechlab 2019-es nemzetközi inkubációs programjára. A január 9. és 11. között Budapesten megrendezett kiválasztási táborban 18 startup versengett azért, hogy közülük a legjobbak bekerülhessenek a márciusban induló inkubációs programba. Az MKB Bank sikeres digitális átállásának köszönhetően a legjobb fintech startupok már a bank új digitális rendszeréhez fejleszthetik és tesztelhetik megoldásaikat, amelyet így az MKB Bank ügyfelei elsők között használhatnak majd.

Az MKB Bank által 2016-ban létrehozott MKB Fintechlab – Közép-Kelet-Európa meghatározó fintech központja – 2019-ben immáron harmadik inkubációs programját bonyolítja le. A 112 idei jelentkező közül személyes és online interjún keresztül került kiválasztásra az a 18 startup, akik meghívást kaptak a kiválasztás utolsó körére, a kiválasztási táborba. A háromnapos esemény célja, hogy az MKB Fintechlab és az MKB Bank mentorai, szakértői és a startupok éles körülmények között dolgozhassanak együtt az üzleti és digitális feladatokon. A közös munka során a startupok azonnali szakmai visszajelzéseket kaptak, a mentorok és döntéshozók betekintést nyertek a startupok stratégiai gondolkodásmódjába és szakmai felkészültségébe.

 

Az MKB Fintechlab a kiválasztási tábor tapasztalatai alapján január végéig választja ki a nyolc legjobb startupot, akik részt vehetnek az inkubációs programban. A kiválasztottak a mentoráláson felül, akár 50 millió Ft tőkebefektetést is kaphatnak. 

 

A nagyközönség az inkubációs programot lezáró májusi Demo Day-en kaphat betekintést a legújabb hazai és nemzetközi fintech fejlesztésekbe.

 

dr. Balog Ádám, MKB Bank vezérigazgató: Az MKB Bank saját – nemzetközi szinten is sikeres – digitális átállásának lebonyolításával párhuzamosan jelentős energiákat fordított és fordít jelenleg is arra, hogy a jövő bankjait meghatározó fintech megoldások fejlesztése területén Magyarország meghatározó tényező legyen Közép-Kelet-Európában. Az MKB Bank és az MKB Fintechlab egyaránt elkötelezett a legjobb magyar és nemzetközi fintech startupokkal történő jövőbeni együttműködés sikerében, hiszen az MKB Bank saját példája is azt erősíti, hogy a digitalizáció jelenti a bankok és a pénzügyek jövőjét.

 

Pereczes János, MKB Fintechlab ügyvezető: Nagyon büszke vagyok az MKB Fintechlab stábjára, hiszen az elmúlt három évben folyamatosan előreléptünk inkubációs programunkkal. A magyar startupokkal induló programunk három év alatt a nemzetközi fintech világ meghatározó és mértékadó eseményévé fejlődött. Külön öröm, hogy a tavaly először megrendezett fintech hackathonunk két nyertes csapata – hat hónap alatt – az ötlettel a gyakorlati fejlesztésig tudott eljutni a támogatásunknak köszönhetően.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36