Együttműködő robot-kiegészítőket mutatott be az OnRobot

forrás: Prím Online, 2018. november 15. 17:58

Magyarországon is bemutatkozott a világ egyik legjelentősebb robotipari vállalkozása, a legmodernebb robotikai technológiát képviselő OnRobot. A vállalat különböző grippereket és szenzorokat, valamint egyéb kobot (együttműködő robot) kiegészítőket integrál annak érdekében, hogy minél könnyebbé tegye a kobot-technológia megvalósítását.

A gyártási folyamatok robotizálása és automatizálása a Kelet és Közép-európai régióra is kiterjed. Az új megoldások új felhasználási területeket nyitnak meg az együttműködő robotika számára, miközben a technológia megvalósítását egyre könnyebbé teszik. Az együttműködő robot-kiegészítők gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a kobotokkal való közös munkát.

 

Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója és a sajtóesemény házigazdája szerint „az együttműködő robotokban megvan a potenciál arra, hogy az ipari automatizáció alapvető alkotóelemeivé váljanak.”

 

 

Az együttműködő robot technológia az elmúlt évtized egyik legfontosabb innovációjának számít. Az OnRobot megoldást kínál arra, hogy a kobotokat széleskörű feladatokkal lehessen megbízni, a gépkezeléstől kezdve, a csomagoláson és a minőségellenőrzésen keresztül az összeszerelésig. Ha egy vállalat kobotok segítségével javítja a gyártási folyamatainak minőségét, akkor növelni tudja a termelékenységet, biztonságosabb környezetet képes kialakítani, és gyors megtérülést tapasztal a teljes robot-befektetést érintően. A kobotok bármiféle ismétlődő és veszélyes feladatot el tudnak látni, így az alkalmazottak lehetőséget kapnak arra, hogy jobb, értékesebb és egészségesebb munkákkal foglalkozhassanak.

 

Termékek – OnRobot gripperek és szenzorok

Az OnRobot kobot-kiegészítői - mint például a szenzorok és gripperek – jelenthetik azt a megoldást, ami áthidalja a komplikált automatizáció problémáját. Ezek a robot-kiegészítők a rendkívüli sokoldalúságuknak és a kompatibilitásuknak köszönhetően számos együttműködő robottípussal könnyedén használhatóak.

 

 

A magyar piac most lehetőséget kapott arra, hogy találkozzon a globális és a helyi vezetőséggel is, valamint, hogy szorosabb kapcsolatot építsen ki a dán vállalattal. Az esemény során a résztvevők kipróbálhatták a VG10 vákuum grippert, ami egy speciálisan együttműködő robot alkalmazások számára tervezett end-of-arm-tooling.

 

A gripper kettős fogó funkcióval rendelkezik, és a csomag egy szerszámcserélőt, valamint többféle tipikus vákuumos tapadókorongot is tartalmaz, így egy igazán plug & produce megoldásról beszélhetünk. Az eszköz dobozból való kivétele után már egyből működőképes is, fél óra sem kell, és már a gyártósoron dolgozik.

 

CEE forgalmazói hálózat

Az OnRobot a Közép- és Kelet-európai piacon partnerhálózatán keresztül van jelen. A vállalat 28 forgalmazóval és integrátorral rendelkezik a régióban, többek közt Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Magyarországon, Lengyelországban, Romániában, Oroszországban és Szlovéniában.

 

Magyarországon az OnRobot robot-kiegészítőket a B&O Engineering, a Vesz-Mont 2000 Kft. és a Robot-X Hungary Kft. forgalmazza. Az OnRobot forgalmazók teljes listája az alábbi linken érhető el: www.onrobot.com/distributors

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38