SUSE Enterprise Storage: ha elfogyna a tárhely

forrás: Prím Online, 2018. október 30. 09:53

Elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 5.5. A Ceph technológiára épülő, intelligens, szoftveresen vezérelt tárolási megoldás használatával a szervezetek modernizálhatják nagyvállalati tárolóinfrastruktúráikat, és a költségek mérséklésével egyidejűleg nyújthatnak korlátlan skálázhatóságot Az új funkciók tovább segítik a tároláshoz kapcsolódó költségek csökkentését, egyszerűbbé teszik a felügyeletet, és emelt szintű biztonságot kínálnak.

Ahhoz, hogy a vállalatok versenyképesen működjenek, muszáj korszerű digitális eszközöket használniuk. Ennek következtében rengeteg adat keletkezik, amit tárolni kell. Ezért olyan gyorsan nő a tárkapacitás iránti igény a cégeknél, hogy nem gazdaságos új tárolóeszközökkel bővíteniük az infrastruktúrát. A szoftveresen vezérelt tárolási rendszerek megoldást kínálnak a problémára, mivel elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől. Így lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy költséghatékony tárolási rendszert építsenek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával. Az ilyen jellegű megoldások annyira népszerűek, hogy az IDC előrejelzése szerint 2021-re 16,2 milliárd dollárra bővül a szoftveresen vezérelt tárolási megoldások piaca.

 

„A SUSE jelentős fejlesztéseket végzett annak érdekében, hogy egyszerűsítse a SUSE Enterprise Storage használatát, és ennek köszönhetően az iparág egyik legkönnyebben kezelhető Ceph disztribúcióját kínálja. A megoldás magában foglalja a Ceph disztribúcióknál egyre inkább normának számító openATTIC Ceph-felügyeleti irányítópultot, ami fontos szerepet játszik abban, hogy a SUSE Enterprise Storage magas szinten képes kiszolgálni a nagyvállalati igényeket” – mondta Ritu Jyoti, az IDC rendszerinfrastruktúrával kapcsolatos kutatásokért felelős alelnöke. 

 

A SUSE Enterprise Storage segítségével a vállalatok számos felhasználási területen hatékonyabbá tehetik tárolási rendszereiket, beleértve a nagy mennyiségű, strukturálatlan adatok vagy archívumok tárolását, a big data alkalmazások működtetését, a katasztrófa utáni helyreállításhoz szükséges hátteret, valamint a felhőalapú szolgáltatásokhoz, illetve HPC vagy virtuális gépekhez szükséges tárolási rendszereket.

 

A tárolási rendszerek modernizálásáról szóló videó: 

 

A Ceph Luminous kiadásra épülő, új SUSE Enterprise Storage rendkívül jól skálázható és hibatűrő környezetet teremt olyan egységes szoftveralapú tárolófürtökkel, amelyek objektum-, blokk- és fájlalapú tároláshoz egyaránt alkalmasak. A megfizethető árú és könnyen kezelhető SUSE Enterprise Storage új verziója a teljesítmény, a stabilitás és a felügyelet terén is tartalmaz új fejlesztéseket. Továbbfejlesztett openATTIC képességeket és OpenStack integrációt foglal magában, amelyek révén az ügyfelek mérsékelhetik költségeiket, és széles körben vezethetik be nagyvállalati környezetükben a nyílt forráskódú adattárolást. 

 

A csomag támogatja a CIFS/Samba for Ceph éles használatát, tovább bővítve a SUSE Enterprise Storage képességeit a Windows-os környezetek kiszolgálása terén is. A megoldás az iparágban elsőként támogatja a heterogén Ceph rendszereket (nem SUSE RBD és CephFS klienseket). Emellett emelt szintű biztonságot nyújt, mivel támogatja az Apparmor Linux-mag biztonsági modult, valamint lehetővé teszi, hogy a felhasználók értesítéseket kapjanak az általuk előre meghatározott eseményekről.

 

A SUSE Enterprise Storage 5.5 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/suse-enterprise-storage/ 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05