A Google mesterséges intelligenciája segít, hogy több pénzt keress

forrás: Prím Online, 2018. február 23. 12:54

Elindult az új Adsense, ami a gépi tanulás és a mesterséges intelligencia eszközeivel segíti a tartalomszolgáltatókat magasabb bevételhez jutni. A lelkes honlaptulajdonosok szerint új korszak kezdődik a weben, mások csalódottságuknak adnak hangot.

Az Adsense a Google kattintásalapú hirdetési programja, ami kapcsolatot teremt a hirdetők és a megjelenítők között. A honlaptulajdonosok pillanatok alatt regisztrálhatnak, majd a Google jóváhagyását, illetve a megfelelő kódok elhelyezését követően megkezdődhet a hirdetések megjelenítése. A Google algoritmusa igyekszik minél relevánsabb reklámokat válogatni, amelyek több kattintást generálnak, így a bevétel is növekedhet – tudtuk meg a kulcsszo.hu írásából.

 

A régi Adsense esetében a tartalom megjelenítő választotta meg, hol jelenjelenek meg a hirdetések, illetve neki kellett megválasztania a méreteket és a színeket is. 

 

Az új Adsense algoritmus viszont képes levenni a hirdetési felület optimalizálásának terhét a felhasználó válláról. A gépi tanulás lehetőségeivel igyekszik meghatározni, milyen típusú hirdetéseket kell megjelenítenie a minél magasabb bevétel elérése érdekében.

 

 

Új iparággá válhat a tartalomgyártás?

Aki tartalomgyártásból és online felületek működtetéséből szeretne megélni, örömmel fogadta az új Adsense algoritmus megjelenését. A tanuló algoritmusokon alapuló programnak köszönhetően a honlaptulajdonosoknak nem kell reklámszakemberré válniuk, hiszen ezt a munkakört ellátja a Google mesterséges intelligenciája. 

 

A honlaptulajdonosok így több időt tölthetnek azzal, amihez értenek és amivel több pénzt kereshetnek.

 

Az Adsense program népszerűsége évről évre növekszik Magyarországon is. A felhasználói szokások változása, illetve a felhasználók számának növekedése egyre gyümölcsözőbbé tette a tartalomszolgáltatást. 

 

Egyre többen indítanak blogot, receptoldalt, magazint vagy más típusú honlapot kizárólag az Adsense bevételek növelése érdekében. Sokan teljes portfóliót építenek különböző honlapokból, amelyek együttes bevétele akár milliós nagyságrendeket jelenthet. 

 

Egyáltalán nem ritkák a sikertörténekek az Adsense megjelenítők között, de abban mindenki egyetért, hogy magas látogatottsággal rendelkező honlapot építeni rengeteg munkával jár.

 

A tanuló algoritmus új lökést adhat a hazai tartalomszolgáltatóknak, így várhatóan egyre többen választják a karrier ilyen formáját.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kerti bolt: az eMAG új, online üzlet az üzletben koncepciója több mint 100 ezer termékkel

Kerti bolt néven az eMAG új, bolt a boltban online koncepcióját indította útjára a webáruházában, amely mintegy 100 ezer-féle kertészeti terméket kínál, és kényelmesebb böngészési élményt nyújt e kategória termékei között. Értékesítési statisztikái szerint egy átlagos magyar vásárló átlagosan mintegy 24.000 forintot költ online vásárolt kertészeti termékekre – a legtöbb ilyen terméket május hónapban értékesíti a cég.

2024. április 18. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09