Új informatikai eszközökkel kezdik az iskolák az újévet

forrás: Prím Online, 2017. december 26. 09:24

Minden iskolába megérkeztek azok az informatikai eszközök, amelyeket a Klebelsberg Központ szerzett be közel 6,3 milliárd forintért a Közép-Magyarországi Régióban működő 15 tankerületi központ által fenntartott intézményeknek. 

Összesen mintegy 41 ezer laptoppal, monitorral, számítógéppel és projektorral bővült az intézmények digitális eszközparkja. Az eszközök a tanulólétszám és az iskolák szükségletei alapján kerültek szétosztásra.

 

A beszerzés összesen 650 köznevelési intézményt érint, az általános iskolák és középiskolák mellett az alapfokú művészetoktatási intézmények, a gyógypedagógiai intézmények és szakszolgálatok is részesültek a beszerzésből.

 

A konvergencia régiókban az állami fenntartású iskolák a közeljövőben összesen mintegy 20 milliárd forint értékben kapnak infokommunikációs eszközöket. Ennek köszönhetően 2018-ban az ország teljes területén modern informatikai eszközök segítik a gyermekeket, fiatalokat a tanulásban, valamint a pedagógusokat a munkájukban.

 

A kormány számára stratégiai fontosságú kérdés a köznevelési rendszer fejlesztése, számára minden gyermek egyformán fontos, bármely településen járjon iskolába. Ezért fordít jelentős forrásokat az infrastrukturális feltételek biztosítására, támogatja minden eszközzel a digitális kompetenciafejlesztés feltételeinek javítását.

 

Klebelsberg Központ

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új igazgató a Yettel Magyarország vezetésében

Június 4-től Tasnádi Iván irányítja a Yettel Magyarország kontrolling igazgatóságát.

2024. június 6. 14:33

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az Alstom és a Miskolci Egyetem

Stratégiai együttműködési megállapodást írt alá az Alstom, az intelligens és fenntartható mobilitás globális piacvezető vállalata, és a Miskolci Egyetem.

2024. június 6. 12:55

Okospad, okoszebra, okosjátszótér az Atomvárosban

Paks városa kapcsán mindenkinek az atomerőmű jut eszébe. Pedig ha a településen jobban körbenézünk, lépten-nyomon okos megoldásokba botlunk. Persze ezek a fejlesztések korántsem öncélúak, hanem a helyiek biztonságát, kényelmét szolgálják vagy éppen arra hivatottak, hogy összehozzák a családtagokat.

2024. június 6. 11:29

Minden cloud termékét AI képességekkel ruházza fel az SAP, és vezető AI-cégekkel épít együttműködést

Hagyományosan nagy figyelem kíséri az SAP éves konferenciáját, ahol legfrissebb fejlesztéseit és legújabb együttműködéseit szokta bejelenteni az üzleti szoftverek piacvezetője. 

2024. június 5. 20:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Marad-e az AI homály a vállalkozások körében?

2024. június 3. 13:02

Az Everguest szoftvere felforgatja a turizmus állóvizét

2024. május 27. 17:30

Minden második magyar internetező volt már áldozata kibertámadásnak

2024. május 22. 14:37

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47