Az ABB az Amazon és a Sonos megoldásaival új szintre emeli az okosotthonok felhasználói élményét

forrás: Prím Online, 2017. szeptember 20. 09:43

Az ABB, amely piacvezető a németországi otthon- és épületautomatizálási piacon, bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött az Amazonnal és a Sonosszal. A felhasználók egy táblagép vagy egy okostelefon segítségével maximum 65 funkciót szabályozhatnak, akár távoli üzemmódban is, az ABB-free@home vezérlőpaneljéről. Az együttműködésnek köszönhetően az Amazon Alexa és a Sonos megoldásokat ugyanazon nyílt otthonautomatizálási platformba integrálják.

Az ABB az összekapcsolt, szoftveralapú otthon- és épületautomatizálási megoldásaihoz kifejlesztett alkalmazásait tartalmazó ABB Ability portfólióval a piaci trendeket meghatározó vállalatok élvonalában van. Most az ABB más piacvezető cégekkel partnerségben arra törekszik, hogy integrált felhasználói élmény mellett ügyfelei vezérelni tudják a kényelmüket szolgáló legújabb technológiát. A szabályozási lehetőségek körébe tartozik a világítás bekapcsolása hangparanccsal az Alexán keresztül, a kívánt hangulat beállítása a hangosító rendszer több szobában történő vezérlésével, illetve az energiahatékonyság biztosítása a világítási, a fűtési és az árnyékolási beállításokkal. 

 

 

Az Amazon Alexa eszközének integrálása 65 funkció hangerővezérlését teszi lehetővé az ABB-free@home-on belül, illetve a myABB Living Space online platformon vagy alkalmazáson keresztül. Az ABB saját fejlesztésű hangvezérelt eszközt kínál azon felhasználók számára, akik úgy döntenek, hogy nem kívánnak beruházni az Alexa beszerzésébe. 

 

 

A Sonos hangszórókat az ABB-free@home appról, az ABB-free@home szenzorokkal és az ABB-free@home érintőpanelekről lehet szabályozni. A felhasználók hangszórócsoportokat hozhatnak létre és jeleníthetnek meg, illetve indíthatják, leállíthatják, lenémíthatják és kihagyhatják a kiválasztott zeneszámokat, beállíthatják a hangerőt, és arra is lehetőségük van, hogy a kedvenc zeneszámaikat előre összeállított, saját sorrend szerint játsszák le.  

 

 

Tarak Mehta, az ABB Energetikai Termékek divíziójának vezetője így nyilatkozott: „Az ABB-free@home otthon-automatizálási rendszerrel úttörőnek számítunk az okosotthonok terén, amely szegmensben az ABB Ability a fogyasztók számára minden területen elérhetővé teszi a digitalizálásban rejlő előnyöket. Rendszerünkkel megnyitottuk az utat a megfizethetőbb és könnyebben alkalmazható otthonautomatizálási megoldások felé. Folytatni kívánjuk az együttműködést az iparág többi vezető cégével, hogy a vevőink tapasztalataira alapozva egyetlen platformra összpontosíthassuk a fejlesztési erőfeszítéseinket, és tovább gazdagítsuk a felhasználói élményt. Az ABB 2014 óta több mint egy millió ABB-free@home terméket értékesített. Az innováció és az integráció jelentik azokat a kulcsfontosságú sikertényezőket, amelyek egyre fejlettebb funkcionalitással rendelkező, számos márkanév alatt fejlesztett, könnyen használható felhasználói felületet biztosítanak.”   

 

 

Az otthonautomatizálási piac az iparági elemzők előrejelzései szerint 2022-re 100 milliárd dollárra bővül. Az ABB okosotthon- és épületautomatizálási megoldásai az otthonokban, a társasházakban, a hotelekben, a kereskedelmi épületekben és a rendezvényhelyszíneken alkalmazhatók. Németországban, Hollandiában és Ausztriában a portfólióhoz tartozó megoldások a Busch-Jaeger márkanév alatt kerülnek kereskedelmi forgalomba.

 

Mehta ezekkel a sorokkal zárta az értékelését: „A vevők olyan okosotthon-funkciókat keresnek, amelyek kényelmesebbé teszik az életüket, és segítségükkel zöldebbé tehetik a bolygónkat. Mi továbbra is arra törekszünk, hogy kitoljuk a technológia határait, és a mesterséges intelligencia alkalmazásával ezen a területen is ugrásszerű fejlődést érjünk el, így olyan megoldásokkal álljunk majd az ügyfeleink rendelkezésére, amelyek prognosztizálják a ház működését: kikapcsolják a készülékeket, ha a szenzorok azt érzékelik, hogy az épület üres, automatikusan bekapcsolják a fűtést, amikor a GPS azt jelzi, hogy a lakók 15 percnyi távolságra vannak az otthontól, és 'megtanulják', hogy a lakók, hogyan szeretik beállítani a világítást vagy a hangerősséget.”

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15