Programozás és kódolás gyermekeknek a Vodafone és a KódGarázs szervezésében

forrás: Prím Online, 2017. május 17. 07:00

A Vodafone Magyarország és a KódGarázs együttműködésében TelcoCamp elnevezéssel 2017. június 26. és 30. között nyári tábort szervez 12-14 év közötti, a telekommunikáció és informatika iránt érdeklődő gyermekek számára. 

A Vodafone budapesti székházában tartandó 5 napos rendezvény célja, hogy élményalapú foglalkozásokon keresztül ismertesse és szerettesse meg a gyermekekkel a programozást, inspirálja őket, hogy bátran merüljenek el a kódolás világában, valamint feltárja számukra a telekommunikációs iparágban rejlő karrierlehetőségeket.  

 

Az egész napos képzések, amelyeket ezúttal nem tanárok, hanem szakemberek – köztük a Vodafone önkéntesei és a KódGarázs oktatója – tartanak, olyan izgalmas témákra fókuszálnak, mint a Scratch vagy Processing programozás, a robotika, a számítógépes grafika és animáció, illetve a weboldalfejlesztés.

 

„Célunk az, hogy a gyermekek játékos formában sajátítsák el a programozói szemléletet és a rendszerezett gondolkodást. A táborozók valódi problémákra dolgoznak ki valódi megoldásokat, összefüggéseket fedeznek fel, és a kalandok során nem csupán informatikai ismereteik bővülnek, de számos más készségük, képességük is jelentősen fejlődik.” – mondta Tóth Zsuzsanna, a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

 

„A KódGarázs oktatási tematikája a 8-18 éves korú fiatalok fogékonysági jellemzőire épül. Értjük és beszéljük a diákok nyelvét, tudjuk, mi ragadja meg a figyelmüket. Gondosan ügyelünk az egyéni képességekre és ötletekre, a kreativitásra és a megvalósítás élményére.” – mondta el Guzsaly Péter, a KódGarázs alapítója. “Nagyon örülünk, hogy idén nyáron már a Vodafone-nal közösen is szervezhetünk tábort. A KódGarázs oktatási modell alappillére ugyanis, hogy a technológiai szektor meghatározó cégeivel és a szakma szuperhőseivel dolgozunk együtt a fiatalok oktatásában, így a gyermekek első kézből és élvezetes módon sajátíthatják el az innovatív szemléletet és informatikai ismereteket."

 

A KódGarázs-Vodafone TelcoCamp-be bármely 12-14 év közötti gyermek jelentkezhet május 15. és 31. között. Amennyiben a létszám meghaladja a limitet, a szervezők a jelentkezések beérkezési sorrendjében választanak a jelentkezők közül.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05