A Mac-es felhasználók kétszer aktívabb szerelmi életet élnek

A Mac felhasználók 83%-a teszi közzé kapcsolati státuszát a közösségi média felületein és nyíltabban kezdeményez az interneten

forrás: Prím Online, 2017. február 14. 13:02

Valentin-nap alkalmával a Kaspersky Lab összegezte a szerelmi és szexuális viselkedés megnyilvánulásait a közösségi média felületeken és más online felületeken. Kiderült, hogy azok a felhasználók, akik többnyire Mac számítógépet használnak, azok aktívabb társas életet élnek a szexualitás és párkapcsolat terén az online világban. 

A Kaspersky legutóbbi felmérése szerint a Mac számítógépek tulajdonosai vitathatatlanul vezetői a különböző digitális eszközök és platformok használatának, ha csábításról van szó: 14%-uk elismerte, hogy ismerkedésre is használja a közösségi oldalakat, míg 11%-uk kifejezetten társkereső oldalakat használ a szexuális partnerek kereséséhez. Ez az arány kétszer annyi, mint az összes átlag válaszadó (8% és 5%-kal).  A Mac-et használók nagyobb valószínűséggel közlik a szexuális irányultságukat (70% és 44%) a közösségi oldalakon, valamint kapcsolati státuszukat (83% és 63%).

 

A Mac felhasználók nem csak szexuális aktivitásban, de párkapcsolati tevékenységben is aktívabbnak bizonyulnak az interneten: nagyobb valószínűséggel beszélnek párkapcsolati tevékenységeikről, ezzel szemben az átlag felhasználók mindössze 16%-a számol be nyilvánosan a partneréről és a közös programokról.  

 

Hogyan befolyásolják a szociális hálózatok azok személyes életét, akiknek már van partnere? A válaszadók közel fele (46%) a kapcsolat javulásáról számolt be. Ebből a szempontból is boldogabbnak tűnnek a Mac-esek – köztük ez az arány eléri a 68%-ot. Ez lehet annak a ténynek is köszönhető, hogy a Mac felhasználók szívesebben kommunikálnak a partnereikkel a világhálón keresztül: 45%-uk kommunikál a közösségi média felületein a szeretteikkel, míg az összes többi felhasználó csupán 36%-a használja az online oldalakat kommunikációra.

 

"Már észre sem vesszük, hogy a virtuális tevékenységeink miként befolyásolják az életünket, többek között a kapcsolatainkat. Természetesen a közösségi hálózatok felületei sokszor tesznek jó szolgálatot kezdeményezés és kapcsolattartás terén: lehetővé teszik számunkra, hogy kommunikáljunk az olyan barátainkkal, kollégáinkkal vagy szeretteinkkel, akik nem mindig lehetnek velünk fizikailag. Nem szabad ugyanakkor elfelejteni, milyen kockázattal jár a digitális kommunikáció: kapcsolataink elkényelmesedhetnek vagy tönkre is mehetnek, ezért nagyon oda kell figyelnünk, hogy mit osztunk meg online és a résztvevőket ez hogyan érinti.” – mondta Andrey Mochola a Kaspersky Lab „Consumer Business” részlegének vezetője.  

 

Annak érdekében, hogy elkerüljük a nagyobb fertőzés lehetőségét, a Kaspersky Lab szakértői azt javasolják, hogy mindig megbízható védelmet használjunk. A Kasperksy Lab kifejezetten az Apple felhasználók számára fejlesztette a Kaspersky Internet Security for Mac program csomagot. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05