Három magyar cég a térség 500 leggyorsabban növekvő vállalata között

Deloitte Technology Fast 500 EMEA

forrás: Prím Online, 2016. december 12. 09:33

A Deloitte Technology Fast 500 európai, közel-keleti és afrikai (EMEA-régiós) ranglistáját idén a Fingerprint Cards AB svéd szoftvergyártó vezeti, a rangsorra került cégek nagyobb része idén is a szoftveripart képviseli. Ebben az évben három magyar vállalat fért a legjobb 500 közé, melyek közül a legjobban szereplő INNOVATIX Kft. a 93. helyet foglalja el a listán.

A Deloitte által összeállított Technology Fast 500 ranglista az EMEA-régió leggyorsabban növekedő technológiai vállalatait rangsorolja. A ranglistát az elmúlt négy év (2012-2015) működési árbevételének százalékos növekedése alapján állítják össze. Az összes rangsorolt vállalat árbevételének átlagos növekedési aránya a tavalyi 1012%-hoz képest 967%-ra csökkent, a közép-európai vállalatok teljesítménye azonban még így is figyelemre méltó.

 

„A közép-európai vállalatok a leggyorsabban növekvő globális technológiai vállalatok egyre nagyobb részét teszik ki, miközben a nano- és biotechnológiai, illetve az energiaipari vállalatok jelentősége láthatóan nőtt. A Fast 500-rangsor eredményei a régió technológiai szektorának erejét bizonyítják, egyben iránytűként is szolgálhatnak a régiós vállalatvezetők számára. A Fast 500 ranglistáján elért helyezés mindig kiemelkedő eredmény, ezt támogatván, a Deloitte tudásmegosztó és hálózatépítő platformok létrehozásával, továbbá a nyertesek részére szervezett stratégiai workshopokkal tevékenyen támogatja az ambiciózus technológiai vállalatokat. Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen sok közép-európai céget inspirálhatunk globális terjeszkedésre is” – emelte ki Csűrös Balázs, a Deloitte Technology Fast 500 hazai programvezetője.

 

Ahogyan a korábbi években is, Franciaország a legjobban reprezentált ország a ranglistán, 94 francia székhelyű vállalattal. Őket Anglia és Hollandia követi a második és harmadik helyen. Tíz közép-európai cég került be a Fast 500 rangsor első 100 vállalata közé. A Technology Fast 50 győztese, a lengyel Codewise a harmadik helyezett lett: 2012-2015-ös árbevétel-növekedése meghaladta a 13 000%-ot. Mindenképpen említésre méltó, hogy a ranglista történetének 16 éve során idén másodszor lett közép-európai vállalat harmadik helyezett. (Ezt korábban 2012-ben, a romániai Vola.ro vállalatnak sikerült elérnie.)

 

A teljes közép-európai régiót 39 vállalat képviseli a Technology Fast 500 ranglistán, amiből 15 vállalat lengyelországi székhelyű. Csehországot hat, Szlovákiát négy, Horvátországot, Romániát és Magyarországot három-három, Bosznia-Hercegovinát, Bulgáriát, Litvániát, Szerbiát és Szlovéniát pedig egy-egy vállalat képviseli a ranglistán. 

 

A Deloitte Technology Fast 500 EMEA első tíz helyezettje

 

Magyarországot 3 vállalat képviseli az ötszázas ranglistán: 1070%-os növekedésével az INNOVATIX Kft. a 93., 764%-os növekedésével az Attrecto Zrt. a 138., 480%-os növekedésével a JCQ Hungary Kft. pedig a 239. helyet érdemelte ki. 

 

„Két szoftveres és egy tiszta technológiával foglalkozó hazai vállalat fért fel az idei toplistánkra. Elégedetten láttuk, hogy az INNOVATIX Kft. az első százban szerepel, reméljük, hogy az elkövetkező időszakban ők is, és mindannyian képesek lesznek tovább növekedni és régiós pozíciójukat még inkább megerősíteni. Úgy látjuk, hogy a Fast 500 díjazottjai időben felismerték, hogy az újító gondolkodásmód, az innovációkra való törekvés elengedhetetlen az üzleti sikerhez. Várakozással nézünk e vállalatok jövőbeli újításai elébe, melyek világszerte megkönnyíthetik majd a fogyasztók életét” – hangsúlyozta Csűrös Balázs.

 

„Hit, akarat, kitartás és alázat, ez a négy tényező a legfontosabb ahhoz, hogy az ember meg tudja valósítani álmait az üzleti életben. Hatalmas megtiszteltetés, hogy a Deloitte Fast 50 listája után az 500-as rangsorba is befértünk. Nevünkhöz híven az innovációról továbbra sem mondunk le, miközben maradunk a vizuáltechnikai megoldások és az okostelefonos applikációk piacán. Egyúttal drukkolok a feltörekvő magyar cégeknek is, szívből kívánom, hogy valaki mihamarabb szárnyallja túl az általunk elért 1070%-os növekedést” – mondta Vizsy Péter, az INNOVATIX Kft. ügyvezetője.

 

„Óriási boldogság és megtiszteltetés, hogy a Deloitte Fast 50 után a Fast 500-as listán is képviselhetjük Magyarországot két másik nagyszerű hazai céggel együtt. Nagy mérföldkő ez az Attrecto történetében, hiszen ez a visszajelzés arra inspirál minket, hogy továbbra is magas szintű, innovatív technológiákat alkalmazó digitális szolgáltatást nyújtsunk ügyfeleinknek, akik nélkül ezt a díjat nem vehettük volna át" – mondta Kiss Gergely, az Attrecto Zrt. vezérigazgatója.

 

„Öröm számunkra, hogy üzleti eredményeink alapján egy objektív csatornán, és regionális szinten is visszaigazolást kaptunk. A számaink azonban nem kizárólag a mi eredményeiket tükrözik, hanem a LED-technológia iparági fejlődését, és a piac ebből fakadóan növekvő igényét az egyre energiahatékonyabb, és akár 1-2 éven belül megtérülő világításkorszerűsítési megoldásaink iránt” – mondta Szórádi Bence, a LED LEET (JCQ Hungary Kft.) alapítója.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05