CES 2017: 35 innovációs díjat nyert a Samsung

forrás: Prím Online, 2016. november 14. 10:53

A Fogyasztói Technológia Szövetség a 2017-es CES nemzetközi fogyasztói elektronikai kiállítás tekintélyes innovációs díjai közül 35-öt a fogyasztói elektronika, a félvezetők és a telekommunikáció terén globális piacvezető és díjnyertes újító vállalat, a Samsung Electronics termékeinek ítélt oda.

Az elismerések - amelyekkel közel 350-re nőtt a vállalat utóbbi 11 évben megítélt díjainak száma - bizonyítják, hogy a Samsung hosszú múltra tekinthet vissza az újító technológiák kifejlesztésében elért eredmények terén. Az Innovációs Díjak programba nevezett termékeket független ipari tervezők, mérnökök és a szaksajtó tagjaiból álló tekintélyes testület bírálja el, amely 28 kategóriában díjazza a csúcstechnológiájú fogyasztói elektronikai termékekben alkalmazott kiváló mérnöki és tervezői teljesítményt.

 

„A Samsungnál folyamatosan azon dolgozunk, hogy minden termékünkkel egyre jobbá váljunk” – mondta Gregory Lee, a Samsung Electronics észak-amerikai elnök-vezérigazgatója. – „Megtiszteltetés, hogy a CTA és a szakma elismerte sok területen folyó innovációs munkánkat. Nagyon várjuk, hogy a 2017-es fogyasztói elektronikai kiállításon bemutathassuk legújabb termékeinket.” 

 

A Samsung termékei a TV, a mobil és az otthoni eszközök, a memória, a viselhető kiegészítők és a számítógép-technológia kategória mellett a „legjobb innováció” és az ökológiai tervezési díj kategóriában is a legjobbnak bizonyultak. A Samsung szakmailag elismert termékei közül többet is kiállítanak a 2017. január 5-e és 8-a között a Las Vegas-i kongresszusi központban megrendezett CES 2017 kiállításon, a Samsung standján (#15006). Továbbá néhány terméket a Samsung saját CES sajtótájékoztatóján is bemutat 2017. január 4-én, magyar idő szerint este 11 órakor.  

 

 

A Samsung néhány díjnyertes termékének részletes leírása:

  • Gear S3 – A hagyományos karórák és a művészi óraművesség által inspirált Gear S3 okosóra az időtlen formákat ötvözi az olyan legújabb mobiltechnológiával, mint az LTE és a Bluetooth kapcsolat, a Samsung Pay, az IP68 vízállóság és a beépített GPS.*
  • ArtPC Pulse – A Samsung ArtPC Pulse lélegzetelállító és erőteljes moduláris asztali számítógép, amelyet a felhasználók egy egyedi impulzus világítási megoldással, valamint a számítógépezés élményét kiterjesztő és az igényeikhez és preferenciáikhoz igazodó modulokkal tehetnek egyedivé.
  • Samsung Gear VR – Az Oculus-szel fejlesztett Samsung Gear VR továbbra is a legélvezetesebb és legkényelmesebb elérhető VR megoldás. A Samsung Gear VR-rel a felhasználók lebilincselő játékokkal játszhatnak, saját mozijukban nézhetik Hollywood legjobb filmjeit, régi és új barátokkal tölthetnek időt, egy izgalmas thriller központi szereplőjévé válhatnak, és még sok más lehetőséget próbálhatnak ki. A Gear VR a cselekmény közepébe helyezi a felhasználót.**
  • Samsung Gear 360 – A Samsung Gear 360 egy erős, nagy felbontású 360 fokos kamera, amellyel a felhasználók 360 fokos videókat és képeket készíthetnek olyan formátumban, amely eddig számos felhasználó és üzlet számára elérhetetlen volt. A fontos pillanatok magával ragadó megörökítése soha nem volt szebb és könnyebb.  
  • Samsung 960 PRO SSD 2TB – A Samsung SSD 960 PRO 2TB egyszerre a legnagyobb teljesítményű és a legnagyobb kapacitású M.2 formátumú, V-NAND technológiára épülő NVMe alapú fogyasztói SSD meghajtó, amelyet a Samsung piacra dobott. A 960 PRO segítségével a szakemberek a tárolás tartóssága, megbízhatósága és sűrűsége tekintetében megelőzhetik a mezőnyt. Kisebb méreteinek köszönhetően az ultravékony laptopokban és PC-kben is elfér, így a felhasználók bárhová magukkal vihetik fájljaikat, és út közben is gyorsan hozzájuk férhetnek. A 960 PRO akár 1,2 petabájtnyi írást is túlél, így  tartósságával a ma kapható SSD meghajtók közül egyik sem vetekedhet.
  • Samsung 850 PRO SSD 4TB – A világ első kétbites MLC 4TB fogyasztói SSD-je, a 850 PRO ideális a számítógép teljesítményének drámai megnövelésére. Iparágvezető 4 TB kapacitásának hála, a felhasználóknak több helyük van, hogy elmentsék fájljaikat, mint valaha. Különösen a nagy adatfogyasztású felhasználók, mint a tartalomkészítők, a játék- és PC-rajongók frissíthetik laptopjukat vagy asztali számítógépüket merevlemezről a 850 PRO SSD 4TB meghajtóra, túllépve így a sűrűségi korlátokon, csökkentve az áramfelhasználást, jobban támogatva az írásigényes alkalmazásokat, és javítva a számítógép és a programok betöltési idejét. 
  • Samsung PM971 512GB BGA NVMe SSD – Az ultravékony számítógépekhez tervezett BGA foglalatú PM971 félvezető alapú meghajtó könnyebb, mint egy pénzérme, és nagyjából akkora, mint egy bélyeg. Hihetetlen szekvenciális teljesítményének köszönhetően egy 5 GB-méretű full HD film átvitelét 3, teljes letöltését pedig 6 másodperc alatt képes elvégezni. A PM971 tizenötször gyorsabb, mint a szokványos merevlemezek. Továbbá az iparág első BGA NVMe SSD-je megháromszorozza a tipikus SATA SSD-k teljesítményét az iparágban elérhető legkisebb formában, meghajtónként akár 512 GB-os tárolási kapacitással.

 

* Por- és vízálló az IP68 értékelés alapján, amely maximum 1,5 méter mélységig és 30 percig méri a vízbe merítést. A kezdeti beállítás után akár 5 kifizetés is eszközölhető Gear S3 készülékkel Galaxy okostelefon nélkül. A fizetési lehetőségek Bluetooth-szal Galaxy okostelefonhoz csatlakoztatva újíthatók meg. Csak bizonyos kártyákkal, szolgáltatókkal és Samsung eszközökkel kompatibilis; lásd a Samsung Pay terméktámogatási oldalt. A Gear S3 eszközön a Samsung Pay nem támogat bizonyos, a Galaxy telefonokon megtalálható jellemzőket, mint a tagság, az ajándékkártyák és a különleges ajánlatok és kedvezmények. A Gear S3 eszközön a Samsung Pay kompatibilis nem Samsung gyártmányú androidos telefonokkal is, így a Gear S3 felhasználói kipróbálhatják a Samsung Pay-t. A Samsung Gear S3 (frontier/4G LTE) egy külön kapható társeszköz a megfelelő androidos okostelefonokhoz. A használatához szükség van egy kezdeti párosításra egy kompatibilis telefonnal és egy megfelelő, külön mobilelőfizetésre. A saját funkcionalitás korlátozott, ha a párosított telefon nincs bekapcsolva vagy vezeték nélküli hálózathoz csatlakoztatva. A hálózati lefedettség nem mindenhol elérhető. A részletekért vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatóval! Az LTE nem minden modellen elérhető. A memória egy részét meglévő tartalom foglalja el.

 

**A Gear VR a Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, Galaxy S6 és Galaxy S6 edge készülékekkel kompatibilis.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36