Cisco-IDC tanulmány: egyre többen térnek át a felhőre, mégis kevesen használják ki az előnyeit

A felhő alapú megoldások bevezetését és optimalizálását támogató új felhőszolgáltatásokat mutatott be a Cisco

forrás: Prím Online, 2016. október 18. 11:20

A Cisco támogatásával készült globális kutatás szerint egyre több szervezet tér át a felhő alapú megoldásokra, azonban még mindig kevesen használják ki a platform kínálta üzleti előnyöket. A 31 országban, több mint 6100 informatikai döntéshozó részvételével készült IDC InfoBrief kutatásban olyan szervezeteket kérdeztek meg felhőhasználati szokásaikról, amelyek sikeresen implementáltak privát, nyilvános és hibrid felhőmegoldásokat.

A tanulmány szerint a válaszadók közel 68 százaléka azért vezette be a felhőt, hogy elősegítse üzleti eredményeinek javulását, ami 61 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A felhő terjedését ösztönzik a növekvő biztonsági elvárások és a felhőbe kapcsolódó IoT megoldások is. A legtöbb szervezet (69 százalék) azonban nem rendelkezik megfelelő felhőstratégiával, és mindössze a vállalatok 3 százalékánál alkalmaznak olyan optimalizált stratégiát, amely valóban kiemelkedő üzleti hasznot eredményez.

 

A legsikeresebb szervezetek évente 3 millió dolláros többletbevétellel és 1 millió dolláros költségmegtakarítással számolnak minden felhő alapú alkalmazás után. A növekvő bevételek elsősorban az új termékek és szolgáltatások eladásából, az ügyfélkör gyorsabb bővítéséből, illetve abból származnak, hogy ezek a szervezetek sokkal gyorsabban képesek belépni új piacokra. 

 

A tanulmány kimutatta, hogy az optimalizált felhőstratégiával rendelkező vállalatok 95 százaléka olyan hibrid informatikai környezetet épített ki, amely több privát és nyilvános felhőmegoldást alkalmaz egyszerre.

 

 

A kutatás azt is vizsgálta, hogy milyen akadályokkal szembesülnek a cégek vagy szervezetek a felhő alapú megoldásokra való átállás során. Ezek között említhető a szakértelem-, illetve a szakemberhiány, de sok esetben pontosan definiált stratégia és ütemterv híján akadnak el a projektek. Gondot okoznak továbbá az elavult infrastruktúrák, valamint az informatikai és az üzleti osztályok nehézkes együttműködése.

 

Hibrid felhő adaptáció 

A hibrid felhő, azaz a privát és a nyilvános felhő szolgáltatások egyidejű alkalmazása országonként különbözik. A lista élén Korea és Japán áll, míg Ausztráliában alkalmaznak a legkevesebben hibrid felhő megoldásokat a vizsgált országok közül. 

 

Európában Németországban a legelterjedtebb a hibrid felhő (a szervezetek 51 százalékánál), az Egyesült Királyságban (46 százalék), illetve Franciaországban és Hollandiában ennél alacsonyabb (egyaránt 42 százalék) az arány.

 

 

Cisco Business Cloud Advisor Adoption Report 

A Cisco segíti ügyfeleit abban, hogy a tanulmány módszertanát személyre szóló elemzésbe és útmutatásba ültethessék át. A Cisco Business Cloud Advisor Adoption Report egy rövid kérdőív kitöltése után lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy vállalatukon belül meghatározzák a felhőszolgáltatások implementálásának szintjét, valamint a kapcsolódó üzleti előnyöket a versenytársakkal szemben az iparág, a vállalat mérete és a földrajzi elhelyezkedés alapján. A kérdőív és további információ a www.cisco.com/go/bca oldalon található.

 

Új felhőszolgáltatások

Ezen túlmenően a Cisco új felhő megoldásokhoz kapcsolódó szolgáltatásokat is kínál a vállalatok számára, amelyek lehetővé teszik a felhasznált különböző felhő alapú megoldások optimalizálását. 

 

A már elérhető Cisco Professional Services az alábbi megoldásokat foglalja magában:

  • Új, több felhős környezet irányítására és összehangolására képes szolgáltatás a Cisco Cloud Center felhasználók számára. 
  • Új felhőgyorsítási szolgáltatások, amelyek csökkentik az olyan privát felhő és felhő alapú megoldások tervezésének és telepítésének idejét, mint az OpenStack, vagy a PaaS.
  • Továbbfejlesztett alkalmazás és felhő migrációt támogató szolgáltatások, amelynek segítségével automatizálható és biztonságossá tehető az alkalmazások és munkafolyamatok felhőbe való mozgatása telepítése. 
  • Informatikai átalakulást segítő szolgáltatások, amelyek a fejlesztés és az üzemeltetés együttműködésével kapcsolatos (DevOps) folyamatokat támogatják. 

 

Ezek az új szolgáltatások a Cisco partnereinek is lehetőséget adnak arra, hogy a hagyományos viszonteladói működés mellett, saját szolgáltatásaikkal összehangolva, és a Ciscóval együttműködve kínáljanak átfogó megoldásokat ügyfeleiknek.  

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05