Fujitsu ETERNUS: All-Flash tárolók tömegpiaci felhasználásra

forrás: Prím Online, 2016. október 13. 10:03

Szupergyors all-flash tárolórendszereinek mostani bevezetésével a Fujitsu új fejezetet nyit az elsődleges tárolók használata terén. Az új ETERNUS AF modellek a Fujitsu történetének leggyorsabb tárolórendszerei, amelyek az üzleti működés átalakításában fontos szerepet játszó alkalmazások terén is elérhetővé teszik az all-flash technológiát.

Miközben a hálózati és a processzorsebességnek sikerült lépést tartania az alkalmazások gyorsulásával és az adattömeg folyamatos növekedésével, a hagyományos merevlemez-alapú (HDD) tárolótechnológia lemaradt a versenyben. Erre reagálnak a Fujitsu SSD-meghajtókkal dolgozó, új ETERNUS AF tárolórendszerei. 

 

A hagyományos HDD-knél mintegy ötszázszor gyorsabban működő SSD-k használatának köszönhetően az ETERNUS AF maradéktalanul biztosítja a napjaink vállalati alkalmazásai számára szükséges ultrarövid válaszidőt és rendszermegbízhatóságot. Maximális teljesítményt nyújt a vegyes – pl. adatbázis-kezelési, VDI-analitikai és big data – feladatokhoz. Versenyképes árának és alacsonyabb TCO-jának köszönhetően az új ETERNUS AF család minden eddiginél vonzóbbá teszi a flash-adattárolást a felhasználók számára. Az ETERNUS AF tárolók kevesebb karbantartást igényelnek, és megbízhatóabbak a HDD-alapú tárolórendszereknél. 

 

 

„Az ETERNUS AF család tömegpiaci felhasználásra szánt, új all-flash tárolói mind beszerzési ár, mind pedig üzemeltetési költség szempontjából kedvező, megfizethető áru és életképes mainstream üzleti megoldást kínálnak. Az all-flash tárolók gazdaságosabbá válásával lehetővé tesszük ügyfeleinknek, hogy olyan gyorsabb és reagókészebb IT-környezetet alakítsanak ki, amely a maximumot hozza ki a digitális szolgáltatásokból, valamint a bárhonnan elérhető, következő generációs adatokból és alkalmazásokból” – nyilatkozta Michael Keegan, a Fujitsu üzleti célú termékekért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

Az ETERNUS AF tárolórendszerek segítségével az ügyfelek olyan szupergyors, könnyen bővíthető tárolómegoldásokkal alakíthatják át az adatközpontjukat, amelyek az energiaszámla összegét is jelentősen lefaragják. Az IT-csapatok számára további előnyt jelent az egyszerű üzemeltetés: az automatikus QoS funkciók számottevően mérséklik az adminisztrációs munkaterhelést és a karbantartási igényt, felszabadítva a rendszermérnököket az ismétlődő rutinfeladatok alól. 

 

Az ETERNUS AF az üzletvitel folyamatosságát is támogatja, és stresszmentesebbé teszi a működést. Az üzletileg kritikus adatok tükrözése megszünteti az adatvesztés kockázatát, az átlátható átállási funkció pedig rendszerhiba esetén azonnal áthelyezi a feladatokat egy másodlagos rendszerre. A Fujitsu arról is gondoskodott, hogy a hagyományos ETERNUS DX lemezes tárolórendszerek gördülékenyen működjenek együtt az ETERNUS AF tárolórendszerekkel. Az all-flash rendszerek világába újonnan belépő szervezetek így ötvözhetik egymással a két rendszert, úgy aknázva ki a flash-tárolók előnyeit, hogy közben a meglévő adatközponti infrastruktúrában rejlő lehetőségeket is hasznosítják. 

 

Az ETERNUS AF mellett döntő ügyfelek költséget is megtakaríthatnak. Először is a beépített adat-deduplikációs és -tömörítési technológiákkal, amelyek révén a Fujitsu ETERNUS AF rendszer automatikusan optimalizálja az adattömeget, és átlagosan ötödére csökkenti az igényelt SSD-lemezkapacitást. Ezt az ún. „inline” deduplikáció segítségével valósítja meg, amely azonosítja és törli a duplikátumokat, majd az összes redundáns információt eltávolítva tömöríti az adatokat. Emellett az all-flash rendszerek helyigénye is kisebb az adatközpontban, és kevesebb áramot fogyasztanak a tápellátáshoz és a hűtéshez a hagyományos lemeztömböknél. 

 

Indulásképp a Fujitsu két all-flash modellel jelenik meg a piacon. A felső kategóriás ETERNUS AF650 tároló 256 GB maximális rendszermemóriát kínál, és max. 96 SSD-meghajtót támogat. Nyers kapacitása 368 TB, effektív kapacitása 1843 TB. A második modell, az ETERNUS AF250 rendszermemóriája 64 GB, max 24 SSD-meghajtót támogat, nyers ill. effektív kapacitása 92 TB és 460 TB. A számításoknál 5:1 becsült deduplikációs és tömörítési arányt vettünk figyelembe. 

 

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05