Elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja a 21. századi oktatásért

forrás: Prím Online, 2016. szeptember 15. 10:53

Tizenhat oktatási intézmény részvételével elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja, amely a technológiai feltételek biztosításán túl egyszerre jelent tudásmegosztást és képzést a iskolaigazgatóknak és a tanároknak is. 

Eközben – immár másfélszeres létszámmal, 70 fővel – az Innovatív Pedagógus Programot is folytatja a vállalat, hogy hozzásegítse a tanárokat és a diákokat a 21. századi pedagógiai környezet megteremtéséhez.

 

 

Magyarországon is elindult a Microsoft Innovatív Iskola Programja, amellyel a vállalat hozzá kíván járulni a 21. századi oktatás körülményeinek megteremtéséhez. Az első szakaszban 16 intézménnyel indul el a program, miközben a Microsoft célja az, hogy három éven belül a részt vevő iskolák hálózata ötven tagúra bővüljön.

 

Az Innovatív Iskolák számára a Microsoft hároméves, komplex kapacitásfejlesztési programot kínál, amelynek során az iskolák egymással és a Microsoft dedikált munkatársaival együttműködve segítik a hazai oktatás fejlődését. A Microsoft az ingyenes Office 365 hozzáféréssel, komplett iskolai kommunikációs rendszer kiépítésével, a legmodernebb felhő alapú technológiákkal, gyakorlati képzésekkel, személyre szabott mentori szerepvállalással és a külföldi és hazai tapasztalatok átadásával segíti az Innovatív Iskolák tehetségműhelyeinek felállítását.

 

 

 

Az innovatív iskolák lelkét az elkötelezett vezetők jelentik, ezért a Microsoft programjának fontos része a vezetőképzés is. Az Innovatív Iskola Program keretében a Microsoft havi rendszerességű képzésekkel, tudásmegosztásra építő tréningekkel támogatja az igazgatókat többek között a vízióalkotásban, szervezeti és kapacitásfejlesztésben, stratégiai tervezésben, az iskola jövőképének meghatározásában, miközben segítséget nyújt abban is, hogy az intézmények felkészüljenek a digitális transzformációra.

 

Az igazgatók képzési programját a Herman Ottó Általános Iskola és Tudásközpont igazgatója, Tószegi Attila vezeti, aki immár három éve dolgozik tanári karával a Microsoft kutatásai alapján megfogalmazott tanítási és tanulási feltételek kialakításán. „A 21. századi oktatás négy alappillére a kritikai gondolkodás és problémamegoldás, a kommunikáció, az együttműködés, valamint a kreativitás és innováció. Olyan 21. századi témákra mint pl. az üzleti és vállalkozói műveltség, az egészségügyi műveltség, illetve az informatikai készségek fejlesztésére építve alakítjuk ki a tanítási és tanulási folyamatainkat, szorosan együttműködve a Microsofttal” – mondta a program elindítása kapcsán Tószegi Attila.

 

„A Microsoft víziója, hogy hozzásegítse a jövő nemzedékét ahhoz, hogy többre legyen képes. Ennek elérését szolgálja az Innovatív Iskola Program is, amelynek célja, hogy a részt vevő intézmények között létrejöjjön egy tudás- és tapasztalatmegosztásra épülő hálózat, amely évről évre bővülhet. Fontos, hogy a résztvevők olyan támogatást kapnak, ami nem egy egyszeri kurzust jelent, hanem folyamatos segítséget módszertani és technológiai értelemben is. Meggyőződésünk ugyanakkor, hogy a változásra előbb a vezetésnek kell készen állnia az iskolákban, valamint meg kell lennie a 21. századi pedagógiai környezetnek is ahhoz, hogy a folyamat egy későbbi szakaszában egy iskolába megérkezhessenek az eszközök, majd az infrastruktúra” – nyilatkozta Merényi Ádám, a Microsoft Oktatási üzletágának vezetője.

 

 

 

Az Innovatív Iskola Program elindításával párhuzamosan a Microsoft tovább bővíti Innovatív Pedagógus Programját is, amelyben egy év alatt közel másfélszeresére, 70-re nőtt a szakértő oktatók száma. A program résztvevőinek az idei évtől nemcsak arra nyílik lehetősége, hogy elsajátítsák a legújabb oktatási módszereket, hanem arra is, hogy képzőkké válva maguk is segíthessék kollégáikat saját iskolájukban, kistérségükben, régiójukban – valamint az Innovatív Iskolák dedikált mentoraiként.

 

„Erőfeszítéseink sikerét mutatja, hogy a Microsoft Innovatív Pedagógus Programjához (Microsoft Innovative Educator Expert, MIEE) világszerte már 100 ország több mint 850 iskolájából 4800 tanár csatlakozott, és ez a hálózat évről évre bővül” – hangsúlyozta Merényi Ádám.

 

A Microsoft újdonságokkal is készült a 2016/17-es tanévre: az Office 365 Education részeként elérhető a Microsoft Classroom, a School Data Sync, a Microsoft Forms, a OneNote ink és a Learning Tools alkalmazás. Az Office 365 Education pedig továbbra is ingyenesen használható a diákok és pedagógusok számára.

 

További részletek elérhetőek a hivatalos Microsoft blogon itt és itt.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36