Pályára állt a SES-9

forrás: Prím Online, 2016. július 5. 10:45

A SES bővíti műholdflottájának kapacitását, növeli jelenlétét a különböző szektorokban, és már több jelentős partnerrel is együttműködési megállapodást írt alá.

A SES S.A. bejelentette, hogy az új, SES-9 számú műholdja készen áll a kereskedelmi működésre. A SES-9-et sikeresen tesztelték és már el is érte a keleti 108,2 fokos pozícióját, ahol az NSS-11 műholdat váltja a SES-7 oldalán.

 

A Boeing Satellite Systems által gyártott SES-9 a SES legnagyobb műholdja az ázsiai és csendes-óceáni térségben 57 nagy teljesítményű Ku-band transzponderével. Ez megfelel 81 db 36 MHz-es – amiből 53 darab inkrementális – transzponder hatékonyságának. Az új műhold jelentős kapacitásbővítést tesz lehetővé a rohamosan növekvő videó és mobilitási szektor számára Északkelet-Ázsiában, Dél-Ázsiában, Indiában, Indonéziában és a Fülöp-szigeteken. Emellett a vállalati és kormányzati felhasználás egy részét is képes kiszolgálni.

 

A SES-9 szolgáltatásaival kapcsolatban már most, működésének megkezdése előtt több üzleti megállapodást kötöttek. A SES-9 kapacitását a SES és a PT Telekomunikasi Indonesia, Indonézia legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója közösen értékesíti a helyi piacon. A Fülöp-szigetek piacvezető kábeltévé-szolgáltatójával, a Sky Cable-lel ugyancsak több évre és több transzponderre szóló, műholdas műsorszórási (DTH) szerződést írtak alá. A SES és a műholdas hálózati technológiák terén világelső Gilat Satellite Networks Ltd. partneri megállapodásának a célja pedig az, hogy útjára indítsa a SES Enterprise+ hibrid szélessávú szolgáltatást Ázsiában, szintén a SES-9 kapacitásait felhasználva.

 

A SES-9 műholdat 2016. március 4-én lőtték fel a SpaceX Falcon 9-es rakétáján a Cape Canaveral Légitámaszpontról. A szerkezet kémiai és elektromos hajtóművei segítségével azóta már elérte a számára kijelölt geostacionárius pályát, ahol a műhold hordozó és sugárzási elemét is kiterjedt teszteknek vetették alá.

 

„A SES-9 kulcsfontosságú szerepet játszik a DTH műsorszórásunk és szolgáltatásaink bővítésében az északkelet-ázsiai, a dél-ázsiai és az indonéz térségben. A mobilitási szektorhoz alakított sugárnyaláb miatt pedig a SES-9 ideális a gyorsan növekvő tengeri- és légiközlekedési szektorok kiszolgálására is. A Falcon 9 szállítórakéta teljesítménynövekedésének köszönhetően lecsökkent az orbitális pálya elérésének időtartama. Ez pedig a SES-9 hatékony elektromos meghajtásának használatával együtt azt eredményezi, hogy a műhold fedélzetén maradt üzemanyag – a tervezett 15 éves élettartamhoz képest – jóval tovább képes fenntartani a működést” – mondta Martin Halliwell, a SES technológiai főmunkatársa.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05