Az újítások iránt érdeklődők rohamozták meg a Xerox inkjet nyomdagépeit a 2016-os drupán

forrás: Prím Online, 2016. június 26. 08:23

A Xerox beváltotta ígéretét, miszerint a nyomdai inkjet berendezéseket még hozzáférhetőbbé és megfizethetőbbé teszik a nyomdai szolgáltatók számára. 

A vállalat sikerrel mutatta be ezen a rendezvényen az új inkjet berendezéseit, köztük a Xerox Trivor 2400 íves, illetve a Xerox Brenva HD vágott lapos nyomdagépet, és rekord eladásokkal zárta a június 10-én véget érő drupa 2016 kiállítást.

 

Mindkét új nyomdagépplatform az idei, május 31. és a június 10. közt Düsseldorfban megtartott nyomdaipari eseményen került bemutatásra, mely több mint 260 ezer látogatót vonzott. A két új platformja mellett a Xerox a “Let the Work Flow” mottó jegyében további 160 nyomtatási megoldást is bemutatott, köztük a perszonalizált csomagolástechnikát, illetve a testreszabott katalógusgyártást.

 

A Trivor 2400 fő erőssége, hogy a nyomdai szolgáltatók számára lehetővé teszi azt, hogy kínálatukat szélesítve a katalógusok, magazinok és színes könyvek irányába elmozdulva a vásárlók igényeit még rugalmasabban szolgálhassák ki.

 

A drupa kiállításon a francia DocOne vállalat két Trivor 2400-as, és egy Rialto 900-as inkjet nyomdagépet vásárolt. Ezek birtokában a cég azt tervezi, hogy 250 millió darabra emeli a küldeménygyártó teljesítményét, és éves szinten közel egymilliárdra az általa digitálisan nyomtatott oldalak számát. Egy másik francia nyomdai szolgáltató pedig a tranzakciós és a direkt levél üzletágának felfuttatása érdekében ruházott be egy Trivor 2400-ba. Azonban Nagy-Britanniába is jut hamarosan ebből a berendezésből.  Az angliai First Move Direct Marketing vásárolta meg a szigetországba kerülő első Trivor 2400-at. Mindeközben a Galahad Management Services vállalaté az első Hollandiában üzembe helyezett Trivor 2400, illetve szintén ilyen berendezést vett a németországi INFOX GmbH & Co., amely a napilapgyártásban veti majd be az új eszközét.  

 

 

A Brenva HD új piaci lehetőségeket nyit meg a vállalkozások előtt. Lehetővé teszi a tranzakciós nyomatok, a direkt levelek és a könyvek előállítását a költséghatékony inkjet technológia és a vágott lapos platform összekapcsolásával.  

 

A Brenva HD iránt is nagy volt az érdeklődés az idei drupán. Többek közt Kanada egyik legnagyobb, teljes körű digitális és nyomtatott médiaszolgáltatást nyújtó vállalata, a Hume Media Inc. igényelt egy ilyen berendezést de németországi vásárló is volt. Oda egy nyomdaipari szolgáltató rendelt egy Brenva HD-t. Ezek mellett további rendelési igények érkeztek erre a nyomdagépre Dél-Amerikából és a közel-keleti országokból is.

 

A Xerox portfóliójának más termékei iránt is érezhetően megnőtt az érdeklődés a drupa ideje alatt. Olaszországba és Németországba vásároltak egy-egy Xerox Impika Evolution tekercses inkjet nyomdagépet. Az angliai DCL Print újabb Xerox Rialto 900-at vett, illetve beszerezte a Xerox Direct to Object inkjet nyomdagép prototípusát, amit a standján állított ki a Xerox. Ezek mellett több Xerox iGen 5 nyomdagépet is eladtak Németországba, Nagy Britanniába, Olaszországba, Finnországba, Svájcba, az Egyesült Arab Emírségekbe, Nicaraguába, Törökországba és Dél Afrikába, illetve további országok is jelezték vásárlási szándékukat. Hasonlóan nagy volt a kereslet a Versant digitális nyomdagépekre. A Xerox kimutatása szerint több mint száz darabot adtak el a kiállítás ideje alatt ebből a típusból is.

 

Az inkjet technológia hatalmas sikert hozott a Xerox számára. Többek közt a drupa kiállításon leplezték le a KBA-Sheetfed Solutions-szal kötött partnerség eredményeként megalkotott, B1-es méretű, digitális kartondobozok gyártását lehetővé tevő inkjet nyomdagépet, a KBA VariJET 106 Powered by Xerox-ot. Szintén a kiállításon debütált a Xerox Magas Fúziós Tinta, amely lehetővé teszi a hagyományos ofszet matt papírok nyomtatását a papír elő-vagy utókezelése nélkül. Ezeken túlmenően bemutatkozott a Xerox Direct to Object Inkjet nyomtató is, amely a 3D-s tárgyak inkjet nyomtatására alkalmas, kezdve a kupakoktól, az olyan nagy tárgyakig, mint a futball védősisakok, és a cipők.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09