Nincs több aggódás a tárhely miatt - A Samsung bemutatta a 256 GB-os EVO Plus MicroSD-kártyát

forrás: Prím Online, 2016. május 11. 16:03

A Samsung Electronics, a fejlett memória-megoldások szakértője bemutatta legújabb memóriakártyáját, az EVO Plus 256GB microSD kártyát. A 256 GB-os EVO Plus kategóriája legnagyobb kapacitású microSD-kártyája, amely nagy sebességet és kibővített memóriakapacitást biztosít a prémium okostelefonokban és táblagépekben, a 360 fokos videofelvevőkben, az akciókamerákban és a drónokban.

A fogyasztók így akár 12 órányi 4K-s UHD videót vagy 33 órányi Full HD videót is rögzíthetnek mobileszközükkel vagy kamerájukkal anélkül, hogy ki kellene cserélniük a memóriakártyát. Ennek köszönhetően számtalan élményt tárolhatnak, és közben nem kell többé aggódniuk a rendelkezésre álló tárhely miatt.

 

A Samsung továbbfejlesztett V-NAND technológiájának köszönhetően a 256 GB-os EVO Plus megemeli a microSD-kártyák kapacitásának és teljesítményének eddigi mércéjét, hiszen gyors - akár 95 MB/s-os olvasási, illetve 90 MB/s-os írási - sebességet kínál. Ez a teljesítményszint kiváló felhasználói kényelmet biztosít mind az egyedi felhasználók, mind a profi szakemberek számára a nagyméretű, nagy felbontású fényképek, illetve a 4K videofelvételek tárolása, valamint a grafikaintenzív multimédia, például a virtuális valóság (VR) és a játékok futtatása során is.

 

„Felhasználóink egyre nagyobb teljesítményű és kapacitású mobileszközöket használnak. Ezt a tendenciát figyelembe véve az új, V-NAND-alapú 256 GB-os microSD-kártyánkkal olyan memóriakártyát kínálhatunk számukra, amelyre már régóta vágytak” – mondta Un-Soo Kim, a Samsung Electronics Brand Product Marketing részlegének vezető alelnöke. – „A 256 GB-os EVO Plus microSD-kártya nagy kapacitást, valamint gyors olvasási és írási sebességet biztosít. Nagy örömünkre szolgál, hogy ügyfeleinknek így kényelmes és zökkenőmentes multimédiás élményekben lehet részük, amikor megnyitják, tárolják vagy megosztják az általuk létrehozott és rögzített tartalmakat.”

A 256 GB-os EVO Plus microSD-kártya továbbfejlesztett védelmet, kapacitást és teljesítményt, valamint hosszú távú megbízhatóságot kínál. Így hozza ki a lehető legtöbbet az elektronikus berendezésekből, és válik a felső kategóriás, bővíthető memóriájú okostelefonok és táblagépek ideális kiegészítőjévé még a legszélsőségesebb körülmények között is. 

 

A Samsung a 256 GB-os EVO Plus microSD-kártyája előre megszabott, 10 éves garanciával lesz elérhető 2016 júniusától több mint 50 országban, köztük az Egyesült Államokban, Európában, Kínában és más régiókban 69 000 forintos (249,99 $-os) ajánlott fogyasztói áron. Magyarországon a 256 GB-os EVO Plus microSD-kártya előreláthatólag 2016 júliusában kerül majd forgalomba.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05