A legújabb LG okostelefonokat az USA hadserege is használhatja

forrás: Prím Online, 2016. május 11. 15:46

Az LG G5 és a V10 okostelefonok megkapták az USA Nemzeti Információbiztonsági Partnerségének (National Information Assurance Partnership — NIAP) tanúsítványát, ami azt bizonyítja, hogy ezek a készülékek vállalati környezetben is megfelelnek a nemzetközi biztonsági előírásoknak.

A NIAP a világszerte elismert CCEVS sémát alkalmazza annak eldöntésére, hogy az adott készülék megfelel-e az IT-biztonság terén nemzetközileg elfo-gadott keretrendszernek számító Common Criteria standardnek. A NIAP mi-nősítését a Common Criteria 25 tagállama, köztük Magyarország, Kanada, Franciaország, Németország, India, Japán, Dél-Korea és Nagy-Britannia fo-gadja el (az országok listája itt érhető el: www.commoncriteriaportal.org/ccra/members).

 

 

Az LG zászlóshajó mobilkészülékei a társaság GATE (Guarded Access to En-terprise) technológiájával készülnek. Ez olyan továbbfejlesztett platform-, hálózati és alkalmazás-biztonságot tesz lehetővé, amely bizonságos, megbízható hozzáférést biztosít a vállalati adatokhoz. A GATE-t, vagyis az LG vállalati szintű platformját 2013-ban alkották meg azért, hogy a biztonsági megoldások széles palettáját — köztük antihacking- és mobileszköz-menedzselési rendszereket — nyújtsák a vállalati mobileszközök számára. A GATE többrétegű biztonsági elemei segítenek fenntartani a szoftverkomponensek integritását, erősítik a rendszer védelmét, továbbá a teljesítmény romlása nélkül védik a vállalati adatokat.

 

Mindezen felül a G5 és a V10 a Google Android for Work rendszerét alkalmazza, amivel méginkább kihasználható az LG GATE hálózati tudása. Az Android for Work egy olyan „konténer-megoldás”, amely elkülöníti és biztonságossá teszi a munkához használatos applikációkat a személyes alkalmazásoktól.

 

„Azzal, hogy napjainkban az üzleti életben mind fontosabbá válik a magasabb szintű biztonság, a hordozható munkaeszközök számára elengedhetetlenné vált egy erős biztonsági platform használata” — mondta Chris Yie, az LG Mobile Communications Company alelnöke és marketingkommunikációs vezetője. „Ez a tanúsítvány megerősíti azt, hogy az LG okostelefonjai a ma kapható legbiztonságosabb készülékek között vannak.” 

 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38