Hackertámadás érte a Debreceni Nyári Egyetem honlapját

MTI Sajtóadatbank, 2016. május 1. 13:36

Hackertámadás érte a Debreceni Nyári Egyetem honlapját, a megtámadott oldalon a tartalomszolgáltatás jelenleg szünetel - közölte M. Tóth Ildikó, a Debreceni Egyetem (DE) sajtófőnöke vasárnap délben az MTI-vel.

M. Tóth Ildikó közleménye szerint a Debreceni Nyári Egyetem honlapját ért támadásról vasárnap reggel értesültek. A problémát azonnal jelezték a weboldalt üzemeltető külső cégnek, illetve a rendőrségnek. A megtámadott oldalon a tartalomszolgáltatás átmenetileg szünetel. A támadást követő helyreállítás után, várhatóan 1-2 napon belül ismét elérhető lesz a nyariegyetem.hu weboldal - ismertette a részleteket a sajtófőnök.

 

Hozzátette: a gyors intézkedés különösen fontos, mivel a nyári egyetem kurzusaira május 15-ig jelentkezhetnek az érdeklődők, és a kapcsolattartásnak fontos eszköze a website.

 

A Debreceni Egyetem informatikai szolgáltató szervezete az összes egyetemi weboldalra kiterjedő ellenőrzést indított. Az intézmény egyéb honlapjain más támadást nem észleltek, a feltört honlapot letiltották - jegyezte meg a sajtófőnök.

 

Az ügyben a Debreceni Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen információs rendszer vagy adat megsértése vétség elkövetésének gyanúja miatt - közölte az MTI érdeklődésére Dobó Dénes, a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05