Európában először Budapesten mutatta be prémium, környezetbarát háztartási gépeit az LG

forrás: Prím Online, 2016. április 12. 12:36

A fogyasztók iránti elkötelezettségét demonstrálta Budapesten, az InnoFest Europe 2016 elnevezésű rendezvényén az LG Electronics (LG). A koreai vállalat rendezvényén a rendkívül kompetitívnek számító európai piacot megcélzó legújabb háztartási gépeit mutatja be több mint kétszáz regionális üzleti és kiskereskedelemi partnerének, valamint az újságíróknak, április 10-12. között a Bálnában.

Az InnoFest Europe 2016 látogatói testközelből ismerkedhettek meg az LG SIGNATURE és a Centum System gépekkel, valamint az LG okosotthon-platformjával

 

LG Signature: a prémium háztartási gépek új korszaka

Az LG legjobb technológiáit és a legmodernebb dizájnt egyetlen termékcsa-ládban felvonultató LG SIGNATURE itt, Budapesten mutatkozott be először Európában. Az LG “Art of Essence” filozófiája azt a célt testesíti meg, hogy az adott termékek tisztán, sallangmentesen, ugyanakkor kifinomult módon jelenítsék meg az adott eszköz alapvető funkcióját, karakterét. Az LG SIGNATURE termékcsalád háztartásigép-választékát elsőként egy fejlett TWIN Wash mosógép, egy ultramodern, Door-in-Door ökoajtóval felszerelt hűtőgép és egy futurisztikus hibrid légtisztító alkotja.

 

 

Az egyedülálló kialakítású LG SIGNATURE mosógép az LG TWIN Wash tovább-fejlesztett változata, de annál sokkal szofisztikáltabb és kényelmesebb funkciókat kínál. A készülék minimalista dizájnját a mosógép üvegajtajába integrált, kör alakú, a jobb láthatóság érdekében 17 fokkal megdöntött érintőképernyős vezérlőpanel is kiemeli. A mosógép ajtaja nyomásra nyílik, így akkor is könnyen nyitható, ha épp mindkét kezünk tele van. A készüléknek elegáns külsőt kölcsönző zománcborítás nemcsak a korróziót, de az ujjlenyomatokat is távol tartja.

 

 

Az LG SIGNATURE hűtőszekrényt a díjnyertes ökoajtó koncepció, a Door-in-Door továbbfejlesztett változatával alkották meg: a beépített, kisebb, söté-tített üvegajtó koppintásra átlátszóvá válik, így anélkül nézhetjük meg a hűtőnk tartalmát, hogy az ajtónyitással feleslegesen energiát pazarolnánk. Ha épp úgy közelítünk a hűtőhöz, hogy mindkét kezünk tele van a nagybevásárlással, egy szenzornak köszönhetően az ajtó automatikusan kinyílik.

 

Az LG SIGNATURE légtisztító elengedhetetlen kiegészítő mindazok számára, akik komolyan veszik otthonuk levegőminőségét. A légtisztítás folyamata egy átlátszó panelen keresztül követhető szemmel, a fejlett Aqua-Cyclone funkció, valamint a legkisebb szennyező-részecskék kiszűrésére szolgáló LG’s Smart PM1.0 Indicator révén a készülék nem csak a szagokat távolítja el, de az egy mikrométeres porszemcséket is képes eltávolítani a levegőből.

 

Centum System: még tartósabb és környezetbarát háztartási gépek

Az LG a Centum System mosógépeket és hűtőgépeket olyan technológiával alkotta meg, amelyek egyszerre felelnek meg a környezettudatos vásárlók tartósságot és kiváló energiahatékonyságot szem előtt tartó igényeinek. A mosógép közvetlen meghajtású inverter motorja (Inverter Direct Drive), a hűtőgép lineáris inverter kompresszora (Inverter Linear Compressor) a hagyományos megoldásokhoz képest sokkal kevesebb súrlódással, így megbízhatóbban és tartósabban üzemel - olyannyira, hogy az LG 20 év garanciát vállal ezekre az alkatrészekre.

 

A Centum System mosógép felfüggesztési rendszere a hagyományos rugók helyett — az autók futóművéhez hasonlóan — lengéscsillapítókat is tartalmaz, emiatt képes nagymértékben csökkenteni a vibrációt és a zajszintet is. Ezzel a megoldással a Centum System mosógépek az egyik legcsendesebbnek számítanak a ma kapható mosógépek között. Centrifugázás közben – 12 kg-os ruhatöltettel, percenként 1400-as fordulaton - mindössze 67 dB zajt bocsátanak ki, ami megfelel egy normál beszélgetés hangerejének. A készülék mindemellett kiemelkedően energiahatékonynak is számít a maga A+++-60%-os besorolásával.

 

Az LG Centum System hűtőgép energiahatékonysági besorolása szintén az iparág legjobbjai között van. A Centum System hűtőszekrény két különböző változatban kapható: az alulfagyasztós készülék energiaosztályzata A+++ -20%, a side-by-side modellé pedig A+++-10%.

 

 

SmartThinQ: tökéletes okos otthon automatizálás 

Az LG a SmartThinQ szenzor bemutatásával jelentősen hozzájárul a virágzó okos otthonok piacához. A vállalat úttörő eszköze akár hagyományos készülékekkel is társítható, hogy az okostelefonon keresztül figyelmeztetéseket küldjön a felhasználóknak a mosás végéről, vagy ha a hűtőszekrény ajtaja nyitva maradt. A SmartThinQ szenzor és a vállalat intelligens megoldásai mellett, az LG kifejlesztette a SmartThinQ Hub nevű okosotthon-platformját, amely képes információkat gyűjteni és kommunikálni a SmartThinQ szenzorral, illetve egyéb okos eszközökkel. Ráadásul a SmartThinQ Hub beépített hangszóróinak segítségével zenét is lejátszik. Az LG SmartThinQ Hub kompatibilis az AllJoyn keretrendszerrel, valamint az Allseen Aliance nyílt forráskódú „dolgok internete” (internet of things, IoT) platformjával, amely - együttműködve a gazdasági társaságokkal és az ágazatközi kezdeményezésekkel - elősegíti az IoT technológiák fejlesztését.

 

 

A vállalat az InnoFest Europe 2016 rendezvényen mutatta be innovatív hűtőszekrényeit is, az új Side-by-Side és alulfagyasztós modelleket, amelyek – az új mikrohullámú sütőkkel és légtisztító készülékekkel együtt - most először kerülnek bevezetésre az európai piacon. Az eseményen olyan további izgalmas termékek kerültek bemutatásra, mint a kiterjesztett valóság technológiát (augmented reality, AR) alkalmazó CordZero HOM-BOT Turbo+ és a továbbfejlesztett LG Styler ruhaápolási készülék, amely a gőz erejével csökkenti a gyűrődéseket és a kellemetlen szagokat.

 

„Az InnoFest Europe egy kiváló lehetőség a vállalatunk számára, hogy bemutassuk és testközelből megismertessük a partnereinkkel, illetve a közönséggel a legújabb háztartási készülékeink széles és változatos palettáját” - mondta Jo Seong-jin, az LG Electronics Home Appliance & Air Solution Company elnök-vezérigazgatója. „Az LG eddig is kiváló eredményeket ért el Európában köszönhetően az üzleti partnereink folyamatos támogatásának, és ezért is szeretnénk bizonyítani a támogatóinknak, hogy közös erővel továbbra is vezetni fogjuk a globális háztartási készülékek piacát.”

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09