Személyesebb számítástechnika

forrás: Prím Online, 2016. március 31. 13:02

Tegnap San Franciscoban lezajlott a Microsoft Build 2016 konferenciájának megnyitó előadása, rengeteg izgalmas bejelentéssel. A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella  és a vállalat Windows és Device Group üzletágának ügyvezető alelnöke, Terry Myerson a San Francisco-ban tartott eseményen sok ezer fejlesztőnek engedett bepillantást abba a munkába, amellyel a Microsoft a természetes emberi kommunikáción alapuló intelligens szolgáltatások új korszakát szeretné megalapozni. Így még személyesebbé válik a számítástechnika az egyéni felhasználók, valamint az ipari és vállalati felhasználók számára is.

 

Myerson bejelentette, hogy a Windows 10 már több mint 270 millió aktív eszközön fut. Bemutatta a Windows 10 Anniversary Update-t is, olyan újdonságokkal, mint a Windows Ink, Cortana, Windows Hello és a gaming. Megismerhettük az új Univerzális Windows Platform vadonatúj funkcióit és eszközeit, ami segít a fejlesztőknek, hogy bármilyen platformon megírt alkalmazás könnyen futtaható legyen Windows 10 alatt.

A korábban Cortana Analytics Suite névre hallgató Cortana Intelligence Suite szoftvert a legmodernebb adatelemző, gépi tanulást segítő, érzékelő, analitikai funkciókkal és intelligens botokkal látták el, fejlesztették tovább. A Microsoft Azure-ra épülve ezek az új képességek a fejlesztők, illetve üzleti felhasználók segítségére lehetnek új, tanulni képes alkalmazások, botok és az emberekkel természetes nyelven, közvetlenül kommunikáló ágensek létrehozásában.

 
Szerdán a Microsoft bejelentette a Microsoft Cognitive Services elindulását, amely nem más, mint intelligens API-k gyűjteménye, amelyek révén a számítógépes rendszerek képessé válnak a „látásra”, „hallásra”, a „beszédre”, a „megértésre”, vagyis képesek a felhasználói utasításokat a természetes kommunikáción keresztül értelmezni. A Microsoft ezen kívül a kifejezetten fejlesztőknek szóló Microsoft Bot Framework elindulását is bejelentette. Ezzel bármilyen programozói nyelven lehet intelligens botokat fejleszteni, amelyekkel a természetes kommunikáció többféle platformon is használható, például szöveg/SMS bevitelére, az Office 365 programcsomag, a Slack és a böngésző kezelésére, valamint skype-olásra.
 
Tegnap a Microsoft a Skype Bot Platformot is bemutatta a fejlesztőknek. Az új Skype Bot Portálon az új platform használatához szükséges valamennyi programozási eszköz megtalálható. Ezen a platformon a fejlesztők olyan botokat fejleszthetnek, amelyek kihasználják a Skype változatos kommunikációs csatornáit: a szöveges, hangalapú és videókommunikációt, valamint interaktív, háromdimenziós karaktereket. A Microsoft ügyfelei már ma elkezdhetik használni a Skype Botot – ehhez nem kell mást tenniük, mint letölteni a legújabb, Windows, Android vagy iOS platformra fejlesztett Skype alkalmazást.
 
A konferencia mai eseményeit 17:30-tól követhetjük élőben.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05