Kétkezes gamer egér a Logitechtől

forrás: Prím Online, 2016. március 24. 10:22

A Logitech a mai napon mutatta be eddigi legjobb gamer egerét, a Logitech G900 Chaos Spectrumot. Az új gamer egér professzionális vezeték nélküli technológiával és fejlett optikai szenzorral rendelkezik.

Kétkezes kialakítás, testre szabható világítás, mechanikus csuklós kapcsolók és könnyű szerkezet jellemzi, amely maximális teljesítményt, és még hosszú játékidő után is kényelmes használatot biztosít. A Chaos Spectrum lag-mentes vezeték nélküli élményt biztosít, valamint olyan, hosszú élettartamú akkumulátorral érkezik, amelyben a profi eSport gamerek is megbíznak. 

 

"Beszélgettünk profi eSport játékosokkal és az derült ki, hogy egyikük sem kedveli a vezetékes egereket” – nyilatkozta Ujesh Desai, a Logitech játékos üzletágának alelnöke és vezérigazgatója. "A vezeték nélküli kivitel nyújtotta szabadságra, ugyanakkor a vezetékes egér teljesítményére és megbízhatóságára vágynak. A tervezés fő célja ezért az volt, hogy olyan vezeték nélküli, játékos egeret alkossunk, amely gyorsabb, mint a versenytársak vezetékes termékei. A G900-zal elértük ezt a célt, és bizton állíthatjuk, ez lett a valaha elkészült legjobb gamer egerünk.” 

 

 

Vezeték nélküli csúcstechnológia

Az egy milliszekundumos reakcióidővel és optimalizált 2,4 GHz-es vezeték nélküli csatlakozással a Chaos Spectrum teljesítményében felülmúlja a vezetékes és vezeték nélküli versenytársakat egyaránt. Az exkluzív órajel-gyorsító technológiának köszönhetően jelentősen csökken az energiafogyasztás, így 32 órán keresztül – egy teljes versenyhétvégén át – játszhatnak a gamerek egyetlen feltöltéssel. (Az alapértelmezett világítással 24 órát bír.)

 

Amikor merülőben van az akkumulátor, a Logitech Gaming Software (LGS) Battery Assistant jelez a játékosnak, aki anélkül töltheti az egeret, hogy ki kellene lépnie a játékból, hiszen gond nélkül válthatunk vezetékes és vezeték nélküli mód között. Egy teljesen lemerült eszköz feltöltése csupán két órát vesz igénybe, így nem kell sokáig alkalmazkodni a vezetékes egér kötöttségeihez. 

 

 

A legpontosabb optikai szenzor 

A Chaos Spectrum PMW3366 porttal van ellátva, amely a Logitech legkorszerűbb optikai szenzorja, ráadásul egyedülálló órajel-gyorsító technológiával is felszerelték. A PMW3366 számos rajongó és szakértő szerint a piacon elérhető legjobb optikai szenzor, amely a legapróbb kézmozdulatokat is pontosan leköveti akár magas kurzorérzékenység mellett is. A teljes DPI tartományban (200-12.000 DPI) biztosítja a kivételes követési pontosságot és érzékenységet bármilyen sebességnél. 

 

Testreszabhatóság a kényelem és stílus érdekében 

A Chaos Spectrum biztosítja a felhasználóknak a maximális testre szabhatóságot. A variálható borítóelemeknek köszönhetően a Logitech Chaos Spectrum átalakítható bal- vagy jobbkezes kivitelre a hozzá tartozó mágneses fedőlapok segítségével. A különleges kialakításnak köszönhetően tetszés szerint alakítható az egér külseje a tenyér és az ujjak maximális kényelmének érdekében. Az LGS segítségével a világítás színét és fényerősségét egy 16.8 milliós színpalettából választva egyedileg lehet beállítani saját stílusnak és igényeknek megfelelően. Életre kelthető az egér egyedi pulzáló fényekkel vagy alvó módba állítható, amikor épp nincs használatban.  

 

 

Mechanikus csuklós kapcsolók 

A Chaos Spectrum kapcsolóinak köszönhetően gyorsan és pontosan reagál az egérkattintásokra. Fém, rugós visszalökő rendszer és exkluzív mechanikus csuklós pántok vannak beépítve a bal- és jobb oldali fő gombokba. Ez a rendszer csökkenti a távolságot kattintáskor a gombok és az alattuk lévő kapcsolók között, miközben minimalizálja a kattintáshoz szükséges erőt. Ez teszi lehetővé, hogy a gombok minél gyorsabban visszaálljanak kiinduló helyzetükbe egy kattintás után. Az eredmény azonnali reakció, folyamatos gyorsaság, pontos és megbízható teljesítmény.    

 

Precíz és könnyű 

A Chaos Spectrum tervezése során a mérnökök a pillekönnyű kialakítást és a maximális stabilitást tartották szem előtt. A konstrukció minden elemét – a vékony egérháztól az üreges görgőig – a lehető legkisebb súlyúra tervezték. Az eredmény egy olyan vezeték nélküli gamer egér, amely mindössze 107 grammot nyom, így használata hosszú távon is kényelmes marad.    

 

Ár és elérhetőség

A Logitech G900 Chaos Spectrum várhatóan 2016 áprilisától lesz elérhető Európában, 179 eurós ajánlott kiskereskedelmi áron. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05