Az Ericsson és a Qualcomm Technologies meglépte az 1 Gb/s sebességet

forrás: Prím Online, 2016. február 18. 16:20

Az Ericsson (NASDAQ: ERIC) és a Qualcomm Technologies, Inc., a Qualcomm Incorporated leányvállalata sikeresen befejezte az 1 Gb/s letöltési sebességet lehetővé tevő LTE-Advanced funkciók tesztelését a hálózaton és a felhasználói készülékeken.

Ezt a műszaki mérföldkövet kereskedelmi hálózaton sikerült elérni a Qualcomm Technologies egyik terméke, a Snapdragon X16 LTE modem sikeres együttműködési képességének sikeres tesztelése során, amit az Ericsson svédországi központjában végeztek a Telstra vezetőinek jelenlétében.

 

Mike Wright, a Telstra hálózatokért felelős csoportszintű ügyvezető igazgatója elmondta: „Nagyszerű dolog azt látni, hogy az LTE iparág két vezető képviselője, az Ericsson és a Qualcomm Technologies támogatják a gigabites szintű LTE szolgáltatáok gyors kereskedelmi forgalomba kerülését. A laboratóriumi próbaüzemtől a kereskedelmi bevezetésig eltelő idő lerövidítése segít nekünk abban, hogy hamarabb piacra hozhassuk a készülékeket, így módunkban áll folyamatosan javítani a felhasználói élményt, ami ráadásul egyre fontosabbá válik, amint haladunk az 5G megvalósítása felé.”

 

Az 1 Gb/s sebességre képes LTE felhasználói készülékek kereskedelmi forgalomba kerülésének egyik motorja a NETGEAR, ahol a termékfejlesztés már javában folyik. A NETGEAR már számos olyan LTE-Advanced készüléket hozott forgalomba, amelyek akár 600 Mb/s LTE adatsebességet is támogatnak.

 

Andrew Green, a NETGEAR mobilhálózati termékekért felelős elnökhelyettese elmondta: „Örömünkre szolgál, hogy folytatódik a Telstrával, a Qualcommal és az Ericssonnal a legkorszerűbb, nagysebességű adatátviteli LTE készülékek és szolgáltatás szállítása terén már régóta fennálló együttműködésünk. Közös erővel átalakítjuk az iparágat és javítjuk a végfelhasználói adatélményt.”

 

Az Ericsson a hónap elején jelentette be az 1 Gb/s felhasználói csúcssebességet támogató új Ericsson Radio System szoftver és hardver bevezetését, a Qualcomm Technologies pedig bemutatta a Snapdragon X16 LTE modemet, amely támogatja az LTE-ben rejlő növekedési lehetőségeket, miközben elősegíti a szolgáltatók számára a továbblépést az 5G felé.

 

Thomas Norén, az Ericsson alelnöke és a Radio Product Management részleg vezetője szerint: „A gigabites LTE lehetővé teszi majd a szolgáltatók számára, hogy ügyfeleiknek sokkal többet nyújtsanak, miközben haladnak az 5G átállás felé. Az ügyfelek által ténylegesen megtapasztalt sebesség természetesen részben a mobilkészülékeikben alkalmazott technológiától is függ, ezért annyira lényeges a Qualcomm Technologies támogatása és elkötelezettsége amellett, hogy az okostelefonokhoz és mobil szélessávú eszközökhöz szükséges chipsetek már ebben az évben rendelkezésre álljanak.”

 

titanvine.com

 

Ennek az áttörést jelentő teljesítménynek az eléréséhez az Ericsson 16B Hálózati Szoftvere kiemelkedő szoftverfunkciók együttesét alkalmazza, hogy rendkívüli alkalmazás lefedettséget valósítson meg akár 1 Gb/s felhasználói csúcssebességgel, a szoftvereket napjaink kereskedelmi LTE-hálózataihoz továbbfejlesztve.

 

A gigabites LTE-hálózat az alábbi funkciókat ötvözi:

  • Háromkomponensű vivő aggregáció (CA), ami lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy időben akár 60 MHz, különböző frekvenciatartományokból származó egyesített sávszélesség előnyeit élvezhesse;
  • 4X4 MIMO (multiple input multiple output) két aggregált vivőn, ami megduplázza a felhasználó okostelefonjára továbbított egyedi adatfolyamok számát, és ezáltal nagyobb kapacitást és adatátvitelt tesz lehetővé;
  • LTE 256 QAM (quadrature amplitude modulation) kódolás, ami több bitet csomagol be az elérhető frekvenciatartományba; valamint
  • Az Ericsson ún. „karcsú vivője”, a Lean Carrier, ami mind a végfelhasználókhoz érkező adatátvitelt, mind pedig a teljes rendszerkapacitást megnöveli azzal, hogy csökkenti az LTE-hálózatban a felesleges referencia jelzésátvitel által okozott interferenciát.

 

A fenti jellemzők együttes alkalmazása, ami élőben is bemutatkozik majd a 2016-os Mobil Világkongresszuson (MWC), több mint kétszeresére növeli az adatletöltési csúcssebességet a háromkomponensű CA önálló alkalmazásához képest.

 

Serge Willenegger, a Qualcomm Technologies, Inc., termékmenedzselésért felelős első elnökhelyettese kifejtette: „A Qualcomm Snapdragon X16 LTE modemje a mobiltechnológiák terén a legújabb innováció, és fontos mérföldkő az 5G felé vezető úton. Nagy izgalommal tölt el bennünket, hogy a mobiltechnológia olyan vezető cégeivel működhetünk együtt, mint az Ericsson, a Telstra és a NETGEAR, hogy ezek az innovációk a világ minden táján eljuthassanak a felhasználókhoz.”

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05