Havi egymillió szerelmes üzenet

forrás: Prím Online, 2016. január 18. 11:17

A legnagyobb hazai társkereső oldal, a Randivonal.hu napokban közzétett statisztikái alapján 2015-ben párkeresőik havonta több mint egymillió üzenetet váltottak egymással.

A szakemberek szerint pszichológiai okai vannak, hogy az online társkereső oldalakat évről-évre éppen a karácsonyi ünnepek és Valentin-nap között próbálják ki a legtöbben. Az ünnepek alatti magánnyal sokan nehezen birkóznak meg, a legtöbben ekkor határozzák el, hogy csatlakoznak valamelyik online társkereső oldalhoz, hogy párt találjanak maguknak. A január emiatt világszerte a társkeresés hónapja.

 

Az online társkeresés napjainkban már egyáltalán nem „ciki”. Hazánkban évről évre több százezren próbálják ki és bár hivatalos statisztika nincs róla, de nagyot biztosan nem tévedünk, ha azt mondjuk, hogy egyre több házasság kezdődik az internetes ismerkedéssel. Népszerűsége hazánkban a kétezres évek elejétől folyamatosan nő, és ha hihetünk a számoknak, már nem csak regisztrálni merünk ilyen oldalakra, hanem egyre aktívabban használjuk is őket. 

 

Az üzenetírás mellett sok időt töltünk a társkereső adatlapunk szerkesztésével, fotóink feltöltésével, és ahhoz, hogy megtaláljuk az igazit, gyakran böngészgetjük a többi társkereső adatlapját is. Az országos átlag 10-12 perc, ennyi időt tölt egyszerre egy párkereső az oldalon, de többségük naponta többször is fellátogat a társkereső oldalakra. Már második éve haladta meg a négymillió órát az összes online társkeresésre fordított idő a Randivonal.hu adatai szerint, ami már csak azért is elgondolkodtató számadat, mert ez 2000 ember teljes éves munkaidejének felel meg.

 

A társkeresők száma tavaly Tatabányán, Miskolcon és Szekszárdon ugrott meg leginkább, mindhárom megyeszékhelyünkön másfél-kétszer annyian kerestek társat 2015-ben, mint az azt megelőző évben. A legalaposabb társkeresők viszont a kaposváriak lettek, akik 2015-ben a legtöbb időt – közel negyed órát – töltöttek alkalmanként online társkereséssel, míg a salgótarjániaknak alig 5 perc elég volt arra, hogy megnézzék társkereső fiókjukat és válaszoljanak leveleikre. Nógrádra tehát a gyorsaság, Somogyra viszont az alaposság jellemző.

 

huffingtonpost.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09