Bio-processzorral törne be az egészségügyi piacra a Samsung

forrás: Prím Online, 2015. december 31. 16:04

Samsung Electronics megalkotta az iparág első bioprocesszorát. Az egészségügyi szektort célzó chipek tömeggyártása már elkezdődött.

A Samsung bioprocesszort alkotott, amely az iparág első ilyen megoldása. A vállalat az egészségközpontú viselhető eszközök számára fejlesztett, minden egyben system logic chip (SoC) megoldása képes kielégíteni a számszerűsíthető egészségügyi kondíciók iránti növekvő igényt.

 

A bio-processzort – melynek tömeggyártása már el is kezdődött – kifejezetten arra tervezték, hogy elősegítse az innovatív viselhető eszközök fejlődését. Az új technológia segítségével a felhasználók napi szinten megfigyelhetik saját egészségügyi állapotukat és állóképességüket.

 

Ben K. Hur, a Samsung Electronics System LSI üzletágának marketing alelnöke elmondta, higy a Samsung bioprocesszora öt különböző biometrikus jelet képes feldolgozni, így ez a piacon jelenleg elérhető legsokoldalúbb egészségügyi és fitnesz monitorozó chip, általa számos új, egészségalapú szolgáltatási lehetőség tárul fel felhasználóink előtt.

 

A Samsung bio-processzora az iparág első all-in-one egészségügyi megoldásokhoz szánt chipje. A bio-processzor az integrált Analog Front End (AFE), a microcontroller unit (MCU), a power management integrated circuit (PMIC) és a digital signal processzor (DSP) technológiát, valamint eFlash memóriát is tartalmaz, így külső feldolgozóegységek nélkül is képes kezelni a bio-jeleket, méréseket. A bio-processzort azt teszi kiváltképp innovatívvá, hogy az integrált kialakítás ellenére is nagyon apró. Összehasonlítva a többi különálló alkatrész méretével a komponensek összméretének mindössze negyedét teszi ki, emiatt ideális megoldást jelent a viselhető eszközök számára.

 

 

Amíg korábban még a szívritmus monitorozásának a lehetősége is lenyűgöző megoldásnak számított, addig a jelenlegi viselhető eszközök felé már általános elvárás, hogy képesek legyenek különböző fitnesz adatok széles skáláját is mérni. Ezen igények kielégítése érdekében fejlesztette ki a Samsung a bioprocesszort, amelyben integrálta mind az öt Analóg Front End megoldást, beleértve a bioelektromos impedancia analízist (BIA), a fotoplethysmográfiát (PPG), az elektrokardiogrammot (ECG), a bőrhőmérsékletet és a galvanikus bőrreakciót (GSR) is. Így ez az egyetlen chip készlet képes mérni a testzsír százalékot, a vázizom tömegét, a pulzust, a szívritmust, a bőrhőmérsékletet, valamint a stressz szintet is. Ezen fitnesz-inputok tetszőleges kombinációja a viselhető eszközök számos új felhasználási módját teremti meg.

 

A termékfejlesztés gyorsítása és a Samsung új bio-processzorának jobb megértése érdekében több viselhető eszköz platformja is a felhasználási lehetőségeket szemléltető felületként szolgál. Például a lemezes és öntapadós változatban egyaránt elérhető csuklópánt  referencia eszközként mutatja be a bioprocesszorban rejlő lehetőségeket, és bizonyítja, hogy egy extrém kis méretű eszköz is képes a különféle fitnesz változók mérésére.

 

A Samsung bioprocesszorának tömeggyártása már megkezdődött, a chippel ellátott fitnesz és egészségügyi eszközök 2016 első felében lesznek elérhetőek.

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05