PC-ről is válaszolhatunk majd a mobilra küldött üzenetekre

Czipperer Dia, 2015. október 25. 13:00

A Windows 10 mobilverziójának legújabb beta kiadása egy hasznos funkciót hozott magával. A felhasználók PC-n is nyomon követhetik elmulasztott hívásaikat, és az egyes üzenetekre a telefonjuk megérintése nélkül is válaszolhatnak.

Bár a Windows 10 mobilverziójának végleges változata még nem elérhető, a preview verzióban már számos funkciót tesztel a gyártó. Az egyik ezek közül a Cortanához kapcsolódik.

 

A virtuális asszisztens segítségével a felhasználók akár PC-jükön is nyomon követhetik az elmulasztott hívásaikat, vagy válaszolhatnak a szöveges üzenetekre. Mindezt úgy, hogy a telefonjukhoz hozzá sem nyúlnak. Ehhez mindössze annyi szükséges, hogy mindkét eszközön, vagyis mobilon és PC-n is aktívan használjuk a Cortanát, ugyanazzal a Microsoft-fiókkal.

 


Az egyes üzeneteket a felhasználók gépelhetik, illetve a hangfelismerő funkció révén diktálhatják is a programnak. Az adott szöveges választ pedig ugyanúgy mobilról küldhetik el, anélkül, hogy ehhez magát a telefont a kezükbe vennék.

 

A mobil operációs rendszer legújabb beta verziójában, Windows 10 Mobile Insider Preview Build 10572-ben a gyártó hibajavításokat és egyéb fejlesztéseket is végrehajtott. Ezek között olyan lehetőségek is lapulnak, mint az Uber utak nyilvántartása, nyomon követése, az offline térképek SD kártyára mentése vagy a Skype integráció az üzenetküldéshez, híváshoz, videókhoz.

 

Az előzetes verzió egyelőre azok számára érhető el, akik részt vesznek a Microsoft Windows Insider Programjában. A mobilos verzió végleges kiadása novemberben érkezik, az első készülékekkel a fedélzetükön, melyek között három új Microsoft mobil is lapul: a Lumia 550, a 950 és a 950 XL modell.

 

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05