SAP: állami projekt a régió legjobbja

forrás: Prím Online, 2015. október 19. 12:26

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-nél (NISZ) lezajlott SAP bevezetést választották a kelet-közép-európai régió legjobbjává - jelentette be a szoftvergyártó. A megmérettetésre olyan projektekkel pályázhattak a régió tizennégy országának vállalatai, amelyek egyrészt magas minőségi követelményeknek feleltek meg, másrészt növelték a szervezetek értékét és teljesítményét.

A NISZ a magyar kormányzati intézményrendszer és a közigazgatás informatikai-telekommunikációs szolgáltatója, mely működése hatékonyabbá tételének érdekében vezetett be egységes, integrált vállalatirányítási rendszert. A jelenleg több mint 1000 főt foglalkoztató NISZ Zrt. jelentős fejlődésen ment át az elmúlt években, mára kétszázezert meghaladó számosságú eszközt kezel, beszerzéseinek száma az ötvenszeresére nőtt és számos kiemelt EU társfinanszírozású projekt megvalósításában vesz részt. Ezért is fogalmazott meg a szervezet közel 700 kritériumot az új üzleti megoldással szemben, amikor kiváltotta korábbi, a megnövekedett igényeket támogatni nem képes, szigetszerűen működő rendszereit.

A vállalatirányítási megoldás segítségével a NISZ olyan sztenderd üzleti folyamatokat vezetett be, melyek a legjobb nemzetközi gyakorlatokat tükrözik. Az SAP használatának köszönhetően felgyorsult a szervezet működése: így például a havi zárás ideje a felére csökkent, a készletkezelés közel 90%-al gyorsabb lett, a cég pedig a meglévő erőforrásai mellett is eredményesen tud működni. Az informatikai megoldás lefedi többek közt a pénzügyi-, az eszközgazdálkodási-és a logisztikai folyamatok teljes körű támogatását, valamint a különböző szolgáltatások számlázását, elszámolását. A kalkulációk alapján a NISZ Zrt. három éven belül számít az SAP bevezetésének megtérülésére. A társaság az eddigi kedvező tapasztalatok alapján döntött az SAP megoldás bővítéséről, és megkezdte a fejlett üzleti intelligencia- és adattárház-funkcionalitások vállalatirányítási rendszerhez való kapcsolását.

Az állami tulajdonban működő magyar infokommunikációs vállalat sikerének jelentőségét az is növeli, hogy a megmérettetésre a versenyszféra számos jelentős szereplője adott be pályázatot a régióból. A NISZ-nél 2014-ben lezajlott SAP rendszerbevezetés a ’Business Transformation’ kategória aranyérmét nyerte el.


Az októberi, nemzetközi díjátadáson elismerést kaptak még a sörgyártó SABMiller Europe és az RWE energetikai óriás SAP-bevezetései is. A Quality Awards versenyét hetedik éve rendezi meg a szoftvergyártó a régióban, és a legjobb projektek európai szintéren is megmérettetnek.

Terjedő megoldások


A NISZ-nél történt bevezetés is aláhúzza, az SAP szoftvermegoldásai fokozatosan terjednek a hazai állam- és közigazgatási szektorban. Ennek érdekében is kötött szerződést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság és a szoftvercég. A tavalyi ún. KEF-listára kerülés óta havonta-másfél havonta született döntés SAP technológia bevezetéséről, kiterjesztéséről közbeszerzésre kötelezett és önként csatlakozó szervezeteknél.


 

Kulcsszavak: NISZ projekt SAP

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05