Gyerekek segítettek internet dolgában a kormánynak

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 9. 09:10

Gyorsabban váltanak, azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak és pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón. Ezért a kormány a gyerekektől kért tanácsot.

A svéd kormány szakértő bizottságot állított fel, hogy készítsen listát a legfontosabb számítógépes készségekről, gyakorlati ismeretekről, amit minden felnőttnek tudnia kell. A kormány olyan hozzáértők véleményét kérte ki, akik azonnal megtanulják a legújabb telefonok kezelését, kreatívak, pillanatok alatt megtalálnak bármit a világhálón - vagyis a gyerekét.

 



"Ők gyakran sokkal többet tudnak arról, milyen kihívásokkal találja magát szemben az ember a számítógép és az internet világában, így természetes, hogy őket kérdeztük meg" - indokolta meg a svéd IT-miniszter.

A gyerekbizottság nagyon komolyan vette a feladatot. A lista összeállítása két évig tartott, országszerte sok-sok iskola vett részt benne, és a svéd televízió közvetítette, amikor a miniszter meglátogatta a „kicsik bizottságát”, hogy átvegye tőlük a listát.

A gyerekek a lista élére a számlák befizetését írták, második helyre pedig a Google keresőmotorjának használatát, emellett arra is felhívták a figyelmet, hogy rendkívül fontos a források kritikus kezelése. A felsorolásban többek között szerepelt még a kommunikáció, a levelezés, a blogírás és az is, hogyan kell szelfit készíteni, majd feltölteni egy közösségi oldalra.

forrás: Kossuth Rádió, Szombat reggel

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

A SteelSeries bemutatja a fehér színű Arctis Nova Pro sorozatot

A SteelSeries, a gaming kategóriában legtöbbet díjazott Arctis audiótermékek megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, ma bemutatta a díjnyertes Arctis Nova Pro sorozatú headset vadonatúj fehér változatát.

2024. május 2. 14:33

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14