Új, ingyenes applikáció a hallókészülékek teljesítményének javításáért

forrás: Prím Online, 2015. szeptember 2. 09:33

A halláskárosodással élők mindennapjait könnyíti meg a Samsung és a Beltone audiológusainak legújabb innovációja. A hallókészülék és egy ingyenes applikációval felvértezett androidos okostelefon rengeteg olyan hétköznapi problémára nyújtanak megoldást, amelyek leküzdése eddig kihívás volt a fogyatékossággal élők számára.

A Samsung egyes androidos okostelefonjaira ingyenesen letölthető Hear Plus applikáció hallókészülékkel párosítva a legmodernebb technológiát kínálja a hallásvesztés bármely fokozatával élők számára. A telefon – elsősorban annak mikrofonja – és az alkalmazás lehetővé teszik, hogy a hangot egyből a hallókészülékben hallja a felhasználó. Az alkalmazás további hasznos funkciókat is tartalmaz. Felolvassa az SMS-t vagy e-mailt, lefordítja az idegennyelvű szöveget, vezetés és telefonálás közben kihangosítóként is funkcionál, a geotagging segítségével pedig az egyes helyeken használatos beállítások elmenthetők. Segíti továbbá a felhasználót az elvesztett hallókészülék megtalálásban, függetlenül attól, hogy az eszközt a kanapé mögött vagy egy másik városban felejtette a tulajdonosa. Az applikáció segítségével lehetőség nyílik a fülzúgás (tinnitus) kezelésére, mivel be lehet állítani a magas és mély hangok keverését a zenehallgatás alatt. További kényelmi funkció az elem kapacitásának kijelzése.

 


Szakértői becslések alapján Magyarország lakosságának kb. 10 százaléka küzd valamilyen mértékű hallásproblémával. Az Egészségügyi Világszervezet 2000-ben végzett felmérése szerint kiderült, hogy a világon a népesség 4,2 százaléka, kb. 250 millió ember hallássérült. A hallássérülés okától és mértékétől függetlenül minden hallásprobléma ide tartozik az időskori halláscsökkenéstől kezdve az örökletes, veleszületett siketségig. A WHO statisztikái alapján a hallássérültek száma folyamatosan emelkedik, mely öregedő társadalmunknak, a különböző technikai eszközök (pl. fülhallgatók) használatának és a magas zajártalomnak is köszönhető.


A Beltone hallókészülékeihez a következő androidos Samsung modellekre lehet letölteni a Hear Plus applikációt: Samsung S4, S5, S6, S6 edge, Galaxy Note 4, Android OS 5.0, vagy újabb verziók.


 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ilyen volt a magyar rádiók zenei repertoárja 2023-ban

Összesen 103 év és kilenc hónapnyi adást sugároztak a magyarországi rádiók 2023. január 1-jétől december 31-ig – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legfrissebb kutatásából, amely a magyar rádiók 2023-as zenei repertoárját vizsgálta. A teljes kínálatban a legtöbbet játszott előadó Rúzsa Magdolna volt. Az énekesnőt több mint két és félszer annyiszor hallhattuk, mint a huszadik helyezett Azahriah-t. A tavalyi év legsikeresebb hazai slágere a ValMartól az Úristen, a külföldiek közül Miley Cyrus Flowers című dala volt.

2024. május 3. 18:05

Az akadálymentesség elengedhetetlen szempont az épületek tervezése során

Az akadálymentesség szempontjának egyre fontosabb szerepe van az építészetben, világszerte egyre több vállalat törekszik arra, hogy inkluzív környezetet alakítson ki. A Skanska a befogadás és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségével összhangban szintén jelentős hangsúlyt fektet erre. A vállalat az átgondolt tervezés és megvalósítás érdekében együttműködik az Access4you-val azzal a céllal, hogy épületeiben a legmagasabb szintű access4you tanúsító védjegyet szerezze meg. 

2024. május 3. 16:17

Szűkülő piacon bővül a Pepita.hu

A Pepita Group Zrt. hazai bruttó forgalma 30, külfölddel együtt 44 százalékos növekedést mutat az első negyedév eredményei alapján. Kinőtte magát: levetkőzte a csupán baba-mama jelleget, a hazai műszaki és elektronikai területen lévő erős piaci verseny ellenére is e termékkategóriákban Magyarországon 57 százalékos bruttó forgalomnövekedést ért el.

2024. május 3. 14:41

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55