Yahoo Livetext: videóval kísért szövegküldő alkalmazás

forrás: Prím Online, 2015. augusztus 3. 09:28

Androidon és iPhone-on egyaránt működő, hang nélküli videó- és élőszövegküldő alkalmazást jelentett be a Yahoo.

Az új alkalmazás, a Yahoo Livetext segítségével az iPhone és Android telefonok tulajdonosai videóval kísért szöveges üzeneteket válthatnak egymással. A Yahoo Livetext egyesíti az egyszerű és kényelmes szövegesüzenet-küldést és az élő videókapcsolat kínálta közvetlen és életteli kommunikációt - mindezt azonban hang nélkül, s így bárhol, bármilyen környezetben szabadon használható.

"Célunk az volt, hogy egy újfajta kommunikációs módot hozzunk létre, amely az egyszerű szövegesüzenet-küldéssel egy időben, az élő videókapcsolat révén közvetíti a felek érzelmeit és reakcióit, és így spontán, valós idejű kommunikációt tesz lehetővé." - fejtette ki Adam Cahan elnökhelyettes.

 



Ez a kapcsolattartási technika nem zavar másokat, gyors és valós idejű. Hasonlóan a valódi, személyes beszélgetésekhez, sok apró, mindössze néhány pillanatig tartó, megismételhetetlen elemből tevődik össze. A közvetlen kapcsolat, a felek közti interakció, kezdve egy fülig érő mosolytól a szemforgatással kísért sóhajtásig azt jelenti, hogy nincs szükség többé a szöveges üzeneteknél megszokott hangulatjelekre vagy az olyan szavakra, mint például a 'Lol', hiszen a beszélgetés során láthatjuk beszélgetőpartnerünk reakcióit.

Már megkezdték a Yahoo Livetext nemzetközi bevezetését, amely elsőként Hongkongban, Taiwanon és Írországban jelent meg. Tegnaptól a Livetext újabb öt országban (USA, Egyesült Királyság, Kanada, Németország és Franciaország) lesz beszerezhető az App Store-ban és a Google Play Store-ban. Magyarországi bevezetésének időpontja egyelőre nem ismert.

Forrás: hirado.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05