LG Watch Urbane LTE: okostelefon helyett

forrás: Prím Online, 2015. február 28. 11:10

A jövő héten mutatja be az LG Electronics (LG) a világ első LTE-képes okosóráját a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress (MWC) nemzetközi kiállításon. A vállalat vezeték nélküli technológiák terén felhalmozott tudásbázisának és tapasztalatának eredményeként a következő generációs LG Watch Urbane LTE okosóra az NFC mellett számos olyan funkciót is tartalmaz, ami korábban e szegmensben nem volt elérhető.

Az LG Watch Urbane LTE, a vállalat negyedik okosóramodelljeként a legmagasabbra kíván törni: egy analóg készülék kifinomult stílusát a legmagasabb szintű technológiával ötvözi. A polírozott, fém karóra 1,3 hüvelykes Plastic-OLED kijelzője alatt minden olyan kommunikációs lehetőség megtalálható, ami korábban csak az okostelefonokra volt jellemző. A 4G-s telefonokhoz hasonlóan az LG Watch Urbane LTE is képes hívást kezdeményezni, fogadni, vagy éppen szöveges üzeneteket küldeni. Ha pedig a szolgáltató támogatja ezt a funkciót, az óra alkalmas az úgynevezett push-to-talk (PTT) digitális adóvevő-technológiára is – az erre alkalmas, azonos hálózaton lévő PPT-képes eszközöket a felhasználók így gyakorlatilag végtelen hatótávú walkie-talkie-ként használhatják, és egyszerre akár több más eszköz tulajdonosával is kommunikálhatnak.

Az LG Watch Urbane LTE „szíve” a teljesen új, saját fejlesztésű LG Wearable Platform operációs rendszer. E platformon túl az okosóra továbbviszi a méltán népszerű előd, az LG G Watch R szinte összes funkcióját, köztük az Always-on módot, amely lehetővé teszi, hogy a kijelző folyamatosan bekapcsolt állapotban legyen. A kategória legnagyobb, 700 mAh-s akkumulátorával az LG Watch Urbane LTE kivételesen hosszú beszélgetési és készenléti időt tesz lehetővé, azaz egy feltöltéssel akár napokig is használható.

A könnyű kezelést az óra jobb oldalán elhelyezett három fizikai gomb segíti, a legfontosabb funkciók így egyszerűen elérhetők, a menüképernyők érintése nélkül. A felső gomb a gyorsbeállítási menüt hívja elő, itt az akkumulátor állapotának ellenőrzése és beállítása, a fény- és hangerő szabályozása mellett a kapcsolódási beállítások találhatók. A középső – fő – gomb a számlap és a telepített alkalmazások listája között vált. Az alsó gomb egyszeri gyors nyomása a menükben való visszalépést eredményezi, hosszan nyomva azonban vészjelzőként automatikusan felhívja az előre beállított telefonszámot, illetve elküldi viselője földrajzi koordinátáit is.

LG Watch Urbane LTE kapcsolódási lehetőségei fényévekkel előzik meg a versenytársakét. Az NFC technológia például lehetőséget ad egy, állandóan a felhasználók csuklóján lévő virtuális pénztárca használatára. Az okosórás fizetés gyorsabb és egyszerűbb az erre alkalmas technológiával rendelkező éttermekben, mozikban vagy éppen a közlekedés során, ráadásul a valódi tárcát sem kell közben elővenni. Könnyű elképzelni azt a kényelmet, amikor az okosóra segítségével megvásárolt mozijegyről a megfelelő időpontban emlékeztető érkezik az eszközre – pusztán a fizetési információk alapján.

 



A fejlett technológia természetesen nem jelenti azt, hogy az LG Watch Urbane LTE okosórától idegen lenne a fizikai kapcsolat: a beépített szívfrekvencia-monitor, illetve a fejlett mozgásérzékelő szenzorok az okostelefonoknál jóval egyszerűbb megoldást jelentenek az edzés során a test adatainak rögzítésére. Az alap edzőalkalmazáson kívül ráadásul az LG Watch Urbane LTE speciális funkciókkal áll a golf, a kerékpározás vagy a túrázás szerelemeseinek rendelkezésére. Az IP67 víz- és porállósági tanúsítvány pedig azt jelenti, hogy az óra akár fél órát is kibír egyméteres mélységben, azaz biztonsággal használható a zuhany alatt, de sportolás közben az izzadástól sem kell félteni.

Legyen szó tehát akár edzésről, akár irodai munkáról, a több száz elérhető virtuális számlappal az LG Watch Urbane LTE teljesen személyre szabható, akár az egyéni ízlésnek, akár az adott alkalomnak megfelelően – az óramutatók vagy a számlap háttere akár saját, okostelefonról vagy tabletről származó képekkel is egyedivé tehető.

Főbb jellemzők:

·    Chipset: 1,2 GHz Qualcomm® SnapdragonTM 400
·    Operációs rendszer: LG Wearable Platform
·    Kijelző: 1,3 hüvelykes P-OLED (320 x 320 / 245ppi)
·    Hálózat: LTE
·    Memória: 4GB eMMC / 1GB LPDDR3
·    Akkumulátor: 700mAh
·    Szenzorok: 9 axis / barométer / PPG – szívfrekvencia-szenzor / GPS
·    Kapcsolódás: WiFi 802.11 b, g, n / Bluetooth 4.0LE / NFC
·    Szín: ezüst
·    Egyéb: Por- és vízálló (IP67) / hangszóró / mikrofon
 

Kulcsszavak: LG Watch Urbane okosóra LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05