Legújabb teszteredményeit összegezte a Kaspersky Lab

forrás: Prím Online, 2015. február 11. 11:23

A Kaspersky Lab ezúttal számos olyan teszteredményét hozta nyilvánosságra, amelyeket független kutatócsoportok végeztek 2014 utolsó negyedévében. A szakértők arra voltak kíváncsiak, hogy a népszerű biztonsági termékek milyen hatékonysággal ismerik fel az új, még ismeretlen malware-eket, hogyan lépnek fel az adathalászat és a pénzügyi veszélyek ellen, és milyen hatással vannak a készülék teljesítményére.

AV-Comparatives

 

Az AV-Comparatives 2014 utolsó negyedében jelentette meg eredményeit hosszútávú, Whole Product Dynamic Real-World Protection tesztjéről, amely 2014 augusztusa és novembere között zajlott. A vizsgálati időszak alatt a kutatók megosztották a részeredményeiket, amelyek azt mutatták, hogy a Kaspersky Lab Internet Security kiemelt hatékonysággal tudta blokkolni az észlelt veszélyeket. A négy hónapos tesztsorozat során a Kaspersky Lab terméke a veszélyek 99.4 százalékát sikeresen észlelte, és egyetlen esetben sem riasztott tévesen, ezáltal megszerezve az Advanced+ értékelést.

 

A Kaspersky Internet Security biztonsági megoldást máskor is díjazták már Advanced+ bizonyítvánnyal, 2014 szeptemberében a File Detection teszt során elért eredményéért, amikor a termék a fenyegetések 99.7 százalékát blokkolta.

 

A Kaspersky Internet Security a harmadik Advanced+ minősítést az októberi Performance teszt során kapta az AV-Comparativestől. A kutatók ekkor különböző helyzetekben hasonlították össze egy olyan PC teljesítményét, amelyre biztonsági megoldást telepítettek, egy olyan PC teljesítményével, amelyre nem telepítettek vírusírtót. A kísérlet végén, a Kaspersky Lab Internet Security programmal ellátott számítógép 97.7 pontot kapott, az elérhető 100-ból, amit csak egy vírusírtó nélküli számítógép kaphatott az értékelőktől.

 

Az AV-Comparatives ezen felül azt is vizsgálta, hogy a biztonsági megoldások mennyire képesek felderíteni az adathalász oldalakat. Ebben az esetben nem határoztak meg díjakat, csupán azt értékelték, hogy a nem kívánt oldalakat milyen hatékonysággal szűrték ki. 14 terméket vetettek alá a kísérletnek, és a Kaspersky Internet Security egyike volt a két legjobb eredményt felmutató terméknek, az elért 90 százalékkal.

 

AV-Test

 

Az AV-Test 2014 júliusa és augusztusa között végezte kéthavi vizsgálatát “A vállalati és otthoni felhasználók internetes biztonsága” témakörben, Windows 7 SP1 rendszeren. A Kaspersky Endpoint Security tíz „Jóváhagyott” (Approved) minősítést kapott a vállalati végpontvédelméről, míg a Kaspersky Internet Security az „Ajánlott” (Certified) minősítés mellett maximális pontszámot is szerzett.

 

A mobileszközökre kialakított megoldások tesztjei során, szeptemberben és októberben, a Kaspersky Internet Security for Android “Ajánlott” (Certified) eredményt ért el.

 

Dennis Technology Labs

 

2014 utolsó negyedévében a Dennis Technology Labs tette közzé két alkalmassági vizsgálatának eredményeit. Az első júliustól szeptemberig tartott, a második pedig októbertől decemberig. Mindkét alkalommal egyaránt tesztelték az otthoni felhasználóknak-, a kis,- és a nagyválallatoknak készült biztonsági megoldásokat is. A Kaspersky Internet Security, a Kaspersky Small Office Security és a Kaspersky Endpoint Security for Business mindkét teszt alapján AAA minősítésben részesült.

 

PCSL

 

2014 novemberében, a PC Security Labs, kínai laboratórium vizsgálta az androidos készülékekre készült biztonsági megoldásokat. A Kaspersky Internet Security for Android a veszélyek 99.75 százalékát érzékelte, ezzel pedig az elérhető legjobb fokozatot kapta meg, az ötcsillagos minősítést.

 

Virus Bulletin

 

2014 utolsó negyedévében a Virus Bulletin mutatta be vizsgálatának eredményeit, melynek során olyan termékeket vettek górcső alá, amelyeket Microsoft Windows 8.1 és Windows Server 2008 R2 SP1 védelmére terveztek. A Kaspersky Endpoint Security, a Kaspersky Small Office Security és a Kaspersky Internet Security az első tesztben vett részt, míg a Kaspersky Endpoint Security, a Kaspersky Anti-Virus for Windows Servers Enterprise Edition és a Kaspersky Small Office Security a másodikban. Minden termék sikeresen, 100 százalékos hatékonysággal blokkolta a teszt veszélyeit, és egyetlen egyszer sem riasztottak tévesen. Végül VB100 minősítéssel díjazták őket. 

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50