Ütős ötletek és sikersztorik az év első Okostelefon Akadémiáján

forrás: Prím Online, 2015. január 19. 12:16

Egy jó ötlettel sikert elérni talán soha nem volt olyan könnyű, mint ma, hiszen az okoseszközökkel és az internettel hatalmas lehetőség kerül minden találékony ember kezébe. A Telenor idei első Okostelefon Akadémiája igyekszik bátorítást és ihletet adni mindenkinek, akinek van egy jó ötlete, mégpedig olyan előadók segítségével, akik maguk is egy-egy sikersztori részesei, alkotói. A január 21-i eseményen az Appra magyar! 2014 nyerteseit is kihirdetik.

Hogyan lesz egy ötletből sikersztori? Hogyan induljunk? Honnan tudhatjuk, hogy jó az ötletünk és hogyan vigyázzunk rá? Milyen csapatot érdemes építeni, és ki segíthet a megvalósításban? Mi működött eddig, mi lehet a jövő trendje? Mindezekre a kérdésekre választ kaphatnak azok, akik január 21-én ellátogatnak a Millenárisra.

A nyitóelőadásban a 2013-as év üzletemberének választott Vinnai Balázs, a MySis Digital Channels üzletágának vezetője mutatja be saját történetén keresztül, hogyan lesz egy online pénzügyekkel foglalkozó startupból valódi siker; milyen kompetenciák kellenek ahhoz, hogy mobillal kapcsolatos projektekkel foglalkozzon valaki, és mi lehet a jó üzleti modell titka egy startup számára.

 



Egy másik, nemzetközi szinten is kiemelkedő sikereket elért magyar startup, a Prezi regionális pr-vezetője, Faix Csaba előadásában az ötlet keletkezésének és gondozásának oldaláról közelíti meg az esemény témáját. Őt követően a magyar Youtube egyik legnépszerűbb szereplője, Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség videóbloggere mondja el történetét és tapasztalatait, hogy miként lehet saját magunkat és ötletünket márkává tenni, hogyan futhatunk be egy jó koncepcióval Youtube-on.

Ha egy ötlet megvalósul, és mobilalkalmazás készül belőle, az alkalmazásboltokon keresztül hozhat bevételt fejlesztőinek. Köles Kristóf, a Telenor Magyarország termékmenedzsere azt mutatja be, a milyen szerepe van a mobilszolgáltatónak abban, hogy ez a felhasználók és a fejlesztők számára egyaránt előnyös legyen.

Az izgalmas előadások után kerül sor az ország legnagyobb mobilalkalmazás-fejlesztő versenyének, az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége) szervezésében zajlott Appra magyar! 2014 díjátadójára, ahol négy kategóriában (életmód, szórakozás, üzlet, kereskedelem) hirdetik ki a nyerteseket, vagyis az év hazai mobilalkalmazásait.

A szokásokhoz híven az előadások mellett, az Okostelefon Akadémia Expo területén ezúttal is jelen lesznek újdonságaikkal a legnagyobb készülékgyártók. A Firefox, a Game Channel, a FreeDee printing és az IVSZ standjai mellett a látogatók pedig megismerkedhetnek az Appra magyar! verseny ígéretes fejlesztőinek alkalmazásaival is.

Az Okostelefon Akadémia rendezvénysorozattal a Telenor célja, hogy az egyre bővülő okostelefon-felhasználói kör számára releváns, előremutató és izgalmas témákat, felhasználási területeket mutasson be. Ennek megfelelően az események témáihoz kapcsolódó szakterületek elismert szakembereit hívja meg előadónak, bemutatkozási lehetőséget biztosít hazai fejlesztőcsapatok számára és alkalmat kínál a vendégeknek, hogy kérdéseiket, észrevételeiket közvetlenül a szakemberekkel is megvitathassák.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. További részletek: https://www.facebook.com/events/305677129630990/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Még szélesebb körben elérhetők a Galaxy AI funkciók a One UI 6.1 frissítéssel

Még több Galaxy felhasználó léphet be a mobil AI új korszakába: a One UI 6.1 frissítéssel korábbi készülékeken is elérhetővé válnak a Galaxy AI funkciók március 28-tól. A Galaxy S23 széria, az S23 FE, a Z Fold5 és a Z Flip5 készülékek, valamint a Tab S9 termékcsalád tagjain is elérhetők lesznek azok a lehetőségek, melyeket az idén bemutatott Galaxy S24 széria felhasználói már kipróbálhattak.

2024. március 27. 19:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05