Évente egymillió telefont lopnak el Amerikában

10-ből 1 lopás a mobiltelefonok ellen irányul

Czipperer Dia, 2014. december 10. 12:11

Az Egyesült Államokban évente több millió telefont lopnak el, ebből nagyjából 1 millióra tehető azok száma, melyek eltűnését be is jelentik.

Az FCC tette közzé legfrissebb eredményeit a mobiltelefon lopásokkal kapcsolatban. Adataik szerint az USA-ban évente 1 millió telefont lopnak el, legalábbis, ami a hivatalos bejelentéseket illeti.

 

A Consumer Reports nem hivatalos becslései szerint 2013-ban nagyjából 3,1 millió telefont tulajdonítottak el. Az is problémás azonban, hogy sokan nem jelentik a hivatalos szerveknél, hogy ellopták volna készüléküket.

 

 

Az adatok alapján kiderül, hogy az Egyesült Államokban minden tízedik lopás a mobiltelefonokra irányul, vagyis ez a terület komoly problémának számít. Kaliforniában ezért 2015 júliusától minden mobiltelefonon előretelepített lopásgátló megoldások lesznek előretelepítve, mellyel a felhasználók távolról lezárhatják készüléküket. Ám ez csak a telefonok esetében lesz így, a táblagépek és a többi hordozható eszköz nem esik ebbe a kategóriába.

 

Azonban nem csak az USA-ban égető probléma a mobiltelefon lopás. Így nem árt megfelelő védelmi megoldással ellátni a készüléket, hiszen hazánkban sok készülék nem rendelkezik előretelepített védelmi megoldással. Az Android 5.0 Lollipop rendszerű készülékeknél a felhasználóknak könnyebb dolguk van, hiszen elég ellenőrizniük, hogy a Factory Reset Protection be legyen kapcsolva. A többieknek pedig érdemes beszerezni valamilyen védelmi megoldást.

 

A közelmúltban két androidos védelmi alkalmazást is teszteltünk. A GData és a Kaspersky Lab is kínál mobilvédelmet. Ezekről bővebben a Letöltés blogon tájékozódhattok.

 

Forrás: Techspot.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50