Hazánkba érkezett a Lumia 830

Czipperer Dia, 2014. október 9. 10:17

A napokban kezdődött meg a Lumia 735-ös hazai forgalmazása, amelyet most egy csúcskészülék követ a sorban, a 830-as modell. A két készülék harmadik társukkal együtt (730) az idei IFA szakkiállításon mutatkoztak be.

A Microsoft zászlóshajó okostelefonja, a Lumia 830 immáron a hazai piacon is megkezdte hódító útját. A versenyképes ár prémium dizájnnal és PureView képalkotásai technológiával párosul. A dupla OneDrive tárhely pedig itt is játszik: aki kameráját is összekapcsolja a OneDrive-val, vagyis képeit felhőbe küldi, 30 giga tárhelyet kap.

 

Lumia innovációk

 

A Lumia 830-as modell Windows Phone 8.1-es rendszerrel fedélzetén érkezik, és 2014 utolsó negyedévében a Denim frissítést is kapja fedélzetére.

A telefon a PureView kamera mellett a jelenleg legvékonyabbnak számító optikai képstabilizátorral rendelkezik. A kiváló minőségű fotókról továbbá a 10 megapixeles kamera, a ZEISS optika, valamint a Rich Recording funkció is gondoskodik.

 

A Lumia Denim frissítésnek köszönhetően a kamera is gyorsabb lesz, és megkapja fedélzetére a Lumia Camera alkalmazást (a Nokia Camera átnevezett, új funkciókkal ellátott változata). Az egyes funkciók pedig gyorsan elérhetők lesznek. Érkezik majd a Microsoft személyi asszisztense, a Cortana is, bár egyelőre csak angol és kínai nyelven. Később persze több nyelven is elérhető lesz, de erre sajnos még éveket kell várnunk.

 

A készülékben található „SensorCore” technológia energiahatékony mozgásérzékelést és helymeghatározást kínál, még akkor is, ha a telefon éppen lezárt állapotban van. Ezéltal edzéshez és kiránduláshoz tökéletes használható, olyan alkalmazásokkal, mint például a Bing Egészség és Fitnesz vagy az Adidas miCoach.

 

Ahogy a 735-ös esetében, a 830-as modell is kínál vezeték nélküli töltési megoldást, így a vállalat legújabb, második generációs DT-903-as töltőt is használhatjuk hozzá. Ez az eszköz a töltés közben folyamatosan világít az eszköznek megfelelő színben, és, ha bármilyen értesítés, üzenet érkezik a telefonra, villogni kezd. Akit ez zavar, ki is lehet kapcsolni, ám akkor nemcsak a fénytől, az értesítések jelzésétől is elbúcsúzhat.

 

Elérhetőség

 

A készülék több színben is kapható lesz hazánkban: narancssárga, zöld, fehér és fekete színekben lesz elérhető. A hátlapok pedig könnyen cserélhetőek. A Lumia 830 mindhárom nagy hazai mobilszolgáltató – a Telekom, a Telenor és a Vodafone – kínálatában is elérhető lesz 129 900 forintos fogyasztói áron.
 

A Lumia 830 főbb jellemzői:

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38