A kínai számítógépek fele vírusos

Czipperer Dia, 2014. szeptember 17. 16:07

Egy új jelentés szerint egyre rosszabb az arány a vírussal fertőzött számítógépek terén Kínában. Immáron a masinák fele vírusos.

A tavalyi adatokhoz képest nőtt a vírussal fertőzött számítógépek aránya Kínában. Az országban található számítógépes vírusok vészhelyzetkezelő központjának becslése szerint a gépek mintegy 55%-a lehet vírusos. Az elmúlt évben csaknem 10%-kal volt kevesebb ez az arány.

 

A hackerek a pénzszerzést tartják szem előtt, így ezért a fizetős szolgáltatásokat igénybe vevők és online bankolók eshetnek áldozatul. A közösségi oldalak sem biztonságosak, egy tanulmány is rámutat erre, amely a Sinát ki is emeli közülük.

 

Az is kiderült a jelentésből, hogy a kormányzati honlapok több mint fele ki van téve kibertámadásnak, vagyis egyáltalán nem biztonságosak. A rajtuk lévő biztonsági rések pedig az egész országra nézve komoly károkat okozhatnak.

 

Talán jövőre észlelhetők majd pozitív változások, ugyanis idén a kormány szigorított a hivatalok és vállalatok által használható vírusirtók beszerzésének szabályain. Ez azt jelenti, hogy a külföldi gyártók kiesnek a pikszisből, csak kínai gyártótól lehet ilyen típusú szoftvert vásárolni.

 

Kína olyannyira ezt az irányt követi, hogy már javában dolgozik saját operációs rendszerén, mely 3-5 év múlva készülhet el, és kerülhet piacra.

 

Forrás: MTI.hu; Kép: blog.teesupport.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50