Augusztustól a magyar üzletekben is kapható a Galaxy S5 mini

Farkas Norman, 2014. július 2. 11:35

A Samsung bemutatta idei csúcsmodelljének kompakt kiadását, a négy élénk színben megjelenő Galaxy S5 minit. Az újdonság meglepő módon nem mutat komoly visszalépéseket nagytestvéréhez képest sem hardveres, sem pedig szoftveres fronton. Még a víz- és porálló burkolatot is a repertoárban hagyták a Samsung mérnökei.

A HTC és a Sony után végre a Samsung is ráébredt, hogy aktuális csúcsmodelljének kompakt kiadását a jól csengő név önmagában nem fogja sikerhez segíteni, hanem a népszerűség valódi zálogát a zászlóshajóban megismert új funkciók és szolgáltatások jelenléte, elérhetősége jelenti. Ennek jegyében született meg a Galaxy S5 mini, amiről a minap hullott le a lepel.

 

A dél-koreai gyártó kiemelte, hogy az S5 mini csaknem egy szinten áll szolgáltatások és funkcionalitás terén is a „nagy” Galaxy S5-tel, a modellek közötti legfontosabb különbséget ezúttal valóban a méret jelenti.

 

A Galaxy S5 mini előlapján egy 4,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású Super AMOLED HD megjelenítő terül el. Hátul az S5-ből ismerős, performált műanyag hátlappal találkozunk, mely kényelmes fogást biztosít és szerényen hirdeti is egyben, hogy egy ellenálló készülékkel van dolgunk. Az S5 mini az IP67-es szabványnak megfelelő mértékben képes megbirkózni a külső hatásokkal, azaz a pornak tökéletesen ellenáll, a kisebb ütéseket is bírja és fél órán keresztül gond nélkül lubickolhatunk vele egy méter mély vízben.

Az Android 4.4 KitKat rendszerű készülék meghajtásáról egy négymagos, 1,2GHz-es processzor felel, amit 1,5GB RAM, 16GB bővíthető tárhely, valamint 2100mAh kapacitású akkumulátor egészít ki. Ez az összeállítás elég gyors működéssel kecsegtet, amihez remek képalkotó képességek társulnak a 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi, illetve a 2,1 megapixeles előlapi kamerának köszönhetően. Az elkészült műveinket akár mobilneten keresztül is szélsebesen megoszthatjuk ismerőseinkkel vagy a nagyvilággal a 4-es kategóriájú LTE támogatás jóvoltából, de a castlakozási lehetőségek sora ezzel természetesen nem zárul be, hiszen adott a HSPA, a Wi-Fi, a Bluetooth és az NFC modul is.

 

További jó hír, hogy a gyártó tényleg nem spórolta ki az S5 legjobb újításait a mini verzióból: kapunk pulzusmérőt (persze az új S Health szolgáltatással karöltve), ujjlenyomat-olvasót és ultra energiatakarékos üzemmódot is, szóval tényleg nem kell kompromisszumokat kötnünk, ha a kisebb modellt választjuk a nagyobb helyett. Egyébként így a Galaxy S5 mini lehet az első középkategóriás mobil, amelybe ujjlenyomat-olvasót és pulzusmérőt is rejtettek.

Most, hogy kiderült, a Galaxy S5 mini mennyire jól sikerült, már csak az a kérdés, vajon mikor és milyen árcédulával lesz elérhető. Nos, a készülék augusztusban érkezik meg a magyar üzletekbe és rögtön négy színváltozat (réz-arany, szénfekete, csillogó fehér és elektro kék) közül válogathatnak majd a vásárlók. Az sajnos egyelőre rejtély, mennyibe kerül majd a készülék.

 

Specifikációk

 

Network

LTE Category4 : 150 Mbps DL, 50 Mbps UL

HSDPA 42.2Mbps, HSUPA 5.76 Mbps

Display

4.5” HD (720 x 1280) Super AMOLED

AP

Quad Core 1.4 GHz

OS

Android 4.4 (KitKat)

Camera

Main (Rear): 8.0 MP AF with LED Flash

Sub (Front): 2.1MP (FHD)

Camera Features

Shot & More, Virtual Tour Shot, S Studio

Video

FHD@30fps

Video Codec: H.263, H264(AVC), MPEG4, VC-1, Sorenson Spark, MP43, WMV7, WMV8, VP8

Video Format: MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

Audio

Audio Codec: MP3, AMR-NB/WB, AAC/ AAC+/ eAAC+, WMA, Vorbis, FLAC

Audio Format: MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA

Value-Added Features

IP67 Dust and Water Resistant

Ultra Power Saving mode

S Health

Private Mode/Kids Mode

Connectivity

Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, NFC (LTE ver. only), Bluetooth® v4.0 LE, USB 2.0, A-GPS + GLONASS, IR Remote

Sensor

Accelerometer, Digital compass, Gyro, Proximity, Hall, Ambient light, Fingerprint, Heart rate sensor

Memory

1.5 GB RAM + 16GB Internal memory

microSD Slot (up to 64 GB)

Dimension

131.1 x 64.8 x 9.1mm, 120g

Battery

2,100mAh

 

 

A Galaxy S5 miniről szóló sqajtóközleményt a Kütyü Magazinon találod.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05