A Nokia új rendszere növeli a vonatok biztonságát és sebességét

Új GSM-R terméket mutatott be a vállalat

forrás: Prím Online, 2014. június 23. 10:06

A Nokia bemutatta továbbfejlesztett Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszerét, amely automatikus vonatvezérlést tesz lehetővé, valamint 40%-kal növeli a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képességét.

A Nokia termékportfoliójának továbbfejlesztésével segíti a vasúti üzemeltetőket üzembiztonságuk és hatékonyságuk javításában. A társaság új, automatikus vonatvezérlést elősegítő GSM-R (Globális Vasúti Mobil Kommunikációs Rendszer) termékgenerációja hatékony és megbízható kommunikációs eszközt biztosít a gyorsvasút-üzemeltetők számára a kritikus fontosságú, valósidejű információk közléséhez. Az automatikus vonatvezérlést támogató Nokia GSM-R rendszer segítségével – az üzembiztonság fenntartása mellett – mostantól 40%-kal növekedhet a vasúti szolgáltatók forgalomkezelési képessége.

 

A Nokia legújabb fejlesztésű GSM-R termékei hozzásegítik a vasúti üzemeltetőket az európai vasúti hatóságok által előírt, üzemkritikus hang- és adatkommunikációs követelmények teljesítéséhez. A Nokia, a GSM-R rendszer fő fejlesztőinek egyikeként, most a legmodernebb hardvereszközökön működő, földrajzilag redundáns központi megoldással fejlesztette tovább termékportfólióját.

 

A társaság legújabb fejlesztései között található továbbá az IP átvitellel működő, egyedileg méretezhető rádiósrendszer is, amelynek segítségével csökkenthetők az üzemeltetési költségek, illetve használata által a vasúti szolgáltatók felkészíthetők az LTE-hez hasonló, IP-alapú mobil szélessávú technológiák jövőbeni alkalmazására. Globális Szolgáltatási csoportjának segítségével a Nokia átfogó GSM-R megoldást kínál, amelyek keretében összehangolja a partner termékek és a kulcsrakész szolgáltatások alkalmazását, ideértve a hálózattervezést, projekt kivitelezést és a beszállítók kezeléséhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

 

A Nokia GSM-R portfolióját azzal a céllal fejlesztette ki, hogy az iparágon belül a legmagasabb szintű üzembiztonságot és legnagyobb sebességet biztosítsa a vasúton utazók számára, illetve megbízható és hosszú távú támogatást nyújtson a vasúti üzemeltetők részére. A rendszer tökéletesen illeszkedik a vállalat átfogó mobil szélessávú stratégiájához. A Nokia az általa telepített, 20 országban működő és 70 000 km hosszúságú vasútvonalat lefedő 29 GSM-R hálózatával piacvezető ezen a területen.

 

Kép: railway-news.com

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05