Spamirtásba kezdett a Facebook

forrás: Prím Online, 2014. április 17. 17:21

A Facebook egy újabb jelentős változtatást jelentett be a napokban, amely a hírfolyamban megjelenő tartalmakat érinti majd. Az új algoritmusnak köszönhetően lényegesen csökken a hírfolyamban megjelenő spam linkek-, like vadász bejegyzések- és „vicces” képek száma. Ezzel együtt a változtatás hasznos lesz a céges oldallal rendelkező vállalatok számára, mert így az ő „nem spam”,  organikus (nem fizetett) tartalmaik sokkal nagyobb valószínűséggel jelennek majd meg a célközönségük falán.

Joanelli Tamás közösségi média szakértő, a Be Social ügyvezetője szerint: „A Facebook oldalak többsége nem spammel a hírfolyamban, így őket nem érintik negatívan a változások, ezzel szemben egy kisebb része az oldalaknak, melyek rendszeresen és tudatosan gyártanak spamnek minősülő tartalmat a hírfolyamba, az elkövetkező hónapokban fokozatosan csökkenő elérést látnak majd. A változtatás kimondottan azokat az oldalakat érintik, aki a like/share/comment funkciókat próbálják erőltetni a posztjaikban.”

Az algoritmusváltozás három kategóriát érint: a like-bating vagyis like kéregető oldalakat, amelyek tipikusan arra kérik az olvasókat, hogy lájkolják a bejegyzést, a gyakran ismétlődő tartalmakat, mint például a sokszor megosztott fotók vagy videók, amiket az felhasználók nagyszámban megosztanak a Facebookon, de sokszori ismétlődés kevésbé releváns az követők számára, és végül azokat a spam linkeket, amelyek arra késztetik az embereket, hogy rákattintsanak, de tartalmuk már teljesen más, mint amire a szöveg utalt, ezek általában reklám oldalak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50