A Dell Precision munkaállomáson kelnek életre a jövő innovációi

forrás: Prím Online, 2014. március 19. 13:22

A Dell Precision munkaállomásai világszerte biztosítják az építész, gépipari és tervező szakemberek számára a kritikus fontosságú, erőforrás-igényes munkaterhelésekhez szükséges teljesítményt és a nagy adatmennyiséget feldolgozó szoftveralkalmazások kezelését. A Dell megoldásai segítik a számítógéppel támogatott mérnöki feladatokat, a koncepciótervezésen keresztül a komplex szimulációk és elemzések elvégzését is lehetővé teszik. 

A terméktervezési folyamat összetettsége, illetve a tervezők és mérnökök munkaterhelése és a piaci igények megkövetelik a professzionális és versenyképes CAD és BIM 3D modellezőszoftvereket, munkaállomásokat és grafikus kártyákat. Az ügyfelek világszerte Dell Precision munkaállomásokkal keltik életre innovatív terveiket, többek között:

 

·   A globálisan piacvezetőnek számító építészeti és mérnöki, tervező vállalat, a HOK szakemberi világszerte 24 irodában Dell Precision munkaállomásokon dolgoznak a nagy teljesítményt igénylő projektek során. A vállalat jelenleg Dell Precision T3610 és T5610 asztali munkaállomásokat és Dell Precision M4800 és M3800 mobil munkaállomásokat használ.

 

·   A Shelby American, az Egyesült Államokban működő, prémiumkategóriás sportautókat gyártó vállalat Dell Precision T7600 és T3600 toronykivitelű munkaállomásokat használ számításigényes CAD programjaihoz és grafikai alkalmazásaihoz. Ennek köszönhetően a tervezési módosítások gyorsan átültethetőek a prototípusokba, így az autók tervezési ciklusai hónapok helyett hetekre rövidültek. A Dell technológiája azt is lehetővé tette, hogy a vállalat házon belül oldja meg a tervezési feladatokat. Így új profitközpont jött létre, és a csapat mostantól Dell Precision munkaállomásokon készíti a Shelby American posztereket, pólókat és más ajándéktárgyakat. 

 

·   A Monash Egyetem, Ausztrália vezető felsőoktatási intézménye Dell technológiával üzemelteti 4000 számítási magból álló kutatási felhőjét, illetve Dell Precision T1700 munkaállomásokkal oldja meg az összes mérnöki és grafikai teljesítményt igénylő feladatot. Emellett több mint 20 Dell Precision R7610 rackba szerelhető munkaállomás üzemelteti a világszínvonalú Cave2 Hybrid Reality létesítményt is, amely egy egyedülálló, szobaméretű virtuálisvalóság-környezet. Lehetővé teszi, hogy a tudósok belépjenek saját kutatásukon belülre, valamint azt is, hogy az adatok rendkívül magas felbontású megjelenítéseit manipulálják.

 

„A 3D környezetben dolgozó tervezőmérnököknek számos problémával és feladattal, többek között tervezési, szimulációs, megjelenítési, együttműködési, bemutatási, fenntarthatósági és gyártási műveletekkel kell megbirkózniuk. A Dell Precision munkaállomások professzionális szintű alkatrészeinek és a nagy teljesítményigényű szoftveralkalmazásaihoz biztosított tanúsítványainak köszönhetően még több tervváltozatot vizsgálhatnak a tervezés során, és még gyorsabban juttathatják piacra termékeiket” – mondta Andy Rhodes, a Dell Precision munkaállomásokért felelős ügyvezető igazgatója.

 

Teljes körű 3D tervezési megoldások 

 

A Dell teljes körű 3D tervezési megoldásokat kínál a tervezéstől a nyomtatásig. A Dell Precision rackbe szerelhető, toronykivitelű és mobil munkaállomásokat a Dassault Systèmes, Autodesk, PTC és Siemens szoftveralkalmazásokhoz optimalizálták. Az UltraSharp kijelzőket a modellek pontos és egységes ábrázolásához tervezték, a 3D egerek és digitalizálók a pontos bevitelt segítik, míg a MakerBot Replicator 3D nyomtatókat és szkennereket a gyors és megfizethető digitális prototípuskészítéshez fejlesztették.

 

Az összetett projekteken dolgozó építészeknek, mérnököknek és gyártástervezőknek biztosnak kell lenniük abban, hogy alkalmazásaik és munkaállomásaik megbízhatóan tudnak együttműködni, és a projektek a szabványoknak megfelelően, időre készülnek el. A maximális teljesítményt és kritikus fontosságú megbízhatóságot érdekében a Dell Precision munkaállomások az alábbiakat nyújtják:

 

·  Dell Precision Performance Optimiser szoftver, a világ első automatizált munkaállomás-teljesítményt növelő eszköze, amely akár 57 százalékkal1 növeli a munkaállomás-teljesítményét.

 

·  Dell Reliable Memory Technology hibajavító kódmemória, amely izolálja a természetesen előforduló hibákat és megakadályozza, hogy azok rendszerösszeomlást idézzenek elő.

 

·  Intel CAS-W szoftver, az első vállalati szintű, a munkaállomások tárolóeszközeit gyorsító szoftveralkalmazás, amely az SSD-hez hasonló teljesítményű tárolást biztosít a forgólemezes meghajtókon, így nagyban javítja a munkaállomások alkalmazásainak teljesítményét.

 

A Dell mérnöki, építészeti és kivitelezési megoldásai csökkentik a prototípusok költségét, több tervváltozat kiértékelését teszik lehetővé, és pontosabb szimulációkat biztosítanak. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05