Vezeték nélküli audiotermékek a Samsungtól

Horváth László, 2014. január 10. 11:04

A Samsung a CES-en mutatta be audio termékeinek kibővített választékát. A gyártó a vezeték nélküli és az új, többszobás technológiák felé fordítja figyelmét, ezeket építette bele új készülékeibe. Ezáltal kibővítette azokat a lehetőségeket, amelyek révén kiváló hangzást biztosíhatunk a lakás valamennyi helyiségében.

A zenei élmény fokozása – Samsung Shape Wireless Audio

 

A Samsung Shape Wireless Audio – Multiroom rendszere lehetővé teszi a zenerajongók számára, hogy átélhessék a korlátok nélküli szórakoztatás élményét a ház bármely helyiségében, akár több zenei forrás felhasználásával. A rugalmasan kezelhető hangszórókat magukban vagy akár a Wireless Audio – Multiroom Hubbal, illetve további M7-es vagy az új M5-ös hangszórókkal együtt is használhatjuk, és így többszobás, többcsatornás surround hangrendszert alakíthatunk ki.

M5 hangszóró
 

 

Az egyszerű plug-and-play rendszerű kialakítással gyerekjáték a hálózat létrehozása a Samsung AV termékei között: egyszerűen csak rá kell kapcsolni a Shape-et vagy az opcionális Samsung Hubot a routerre, majd a szükséges csatlakoztatások elvégzése után letölthetők az ingyenes appok, amelyek segítségével az okostelefonokról is gond nélkül vezérelhetők a hangszórók és az audio készülék.

 

Az egyedi kialakítás igen változatos térbeli elhelyezést tesz lehetővé, a berendezés pedig úgy illeszkedik a sarkokba, mintha direkt az adott térhez tervezték volna. Függőleges és vízszintes pozícióba is állíthatjuk a maximális rugalmasság érdekében.

 

Samsung Soundbar – még gazdagabb TV hangzás

 

A Samsung 320W-os HW-H750-es hangprojektora bármely házimozi rendszer hangzását képes felerősíteni. A mozira jellemző élethű hangzás révén még tovább fokozható a házimozizás élménye. A Soundbar a meleg és természetes analóg hangokat a legújabb digitális audio technológiával társítja, s ezzel gazdag és erőteljes hangzást biztosít. A vékony, fémes dizájn révén a HW-H750-es legalább olyan jól néz ki, mint amilyen jól szól, ha nagyképernyős televízióval együtt használjuk. A készülék kompatibilis a Samsung egyre bővülő Shape Wireless Audio-Multiroom termékkínálatával, s így az otthoni zenei élmény még gazdagabbá tehető.

HW-H750
 

 

A HW-H610-es Sound Standet úgy alakították ki, hogy elférjen a 32-55-colos televíziók alatt. A többirányú hangzást lehetővé tevő technológia gazdag, 4.2 csatornás hangzást kínál a vékony, elegáns (1,4”) megjelenésű készülékben. Tökéletes kiegészítő bármely hálószobai televízióhoz vagy az olyan kisebb helyiségekben elhelyezett televíziókhoz, ahol az összetett audio rendszerek számára nincs elég hely.     

 

A Sound Bar és a Sound Stand is megkönnyíti, és kényelmessé teszi a vevők számára a TV-vel való vezeték nélküli kapcsolat létrehozását. Mindkét berendezés támogatja a Samsung TV Sound Connect funkcióját, amely a készülékeken keresztül, Bluetooth kapcsolat fenntartásával küldi ki a TV audio jelét. A Bluetooth révén a felhasználók bármely készüléket számos különféle mobil eszközzel is összekapcsolhatják a nagyszerű, torzítás- és veszteségmentes hangzás érdekében.

 

A HT-H7750WM házimozi rendszer – Csúcsminőségű hangzás a nagyfelbontású TV-hez

 

A HT-H7730WM házimozi rendszer a sokféle lehetőségével igazi bombasiker a házimozizás világában. A DTS-sel, azzal a piacvezető digitális audio eszközök fejlesztőjével való együttműködés révén a Samsung az egyetlen olyan szórakoztató elektronikai márka, amely az új DTS Neo: Fusion II kodeket használja 2014-ben. Ez az igazán modern technológia virtuális 9.1 csatornás kimenetet hoz létre a hangforrás interpolálásával, s ezzel olyan mélységű és irányú hangzásélményben lehet része a hallgatónak, amely akaratlanul is magával ragadja.

 

A HT-H7750WM-at vezérlő erősítő a különböző megoldások legjavát kínálja a hallgató számára: az analóg vákuumcsövek melegségét, valamint a digitális erősítők teljesítményét és hatékonyságát. A hallgatók nagyra fogják értékelni a természetes, teljes, gyakorlatilag torzításmentes és az aktív hangzás miatti veszteséget kiküszöbölő hangzást.

 

A lenyűgöző tallboy típusú álló hangszórókban nem csak közepes tartományú drivereket és tweetereket, de első magassági hangszórókat is találunk, amelyeket felfele állítva a térhatású surround hangzás élményét még tovább fokozó magassági csatornákat is létrehozhatunk. Ennek eredményeképpen igazi 7.1-es surround hangzást kapunk mindössze 6 hangszóró használatával (2 tallboy, 2 hátsó vezeték nélküli szatellit, 1 center és 1 mélynyomó).  

 

A rendszer Blu-ray lejátszójában megtaláljuk a Samsung saját fejlesztésű UHD Upscale processzorát, amely élénk színű, élethű képet hoz létre. A HT-H7750WM kétszer olyan jó felbontást kínál, mint a hagyományos 1080p videók, és képes ultranagy felbontásúra (UHD – az 1080p felbontásának négyszerese) feljavítani az SD és a HD tartalmakat is, s ezáltal az UHD televíziókkal is kompatibilissé válik. Ez az UHD feljavító funkció azt is jelenti, hogy a HT-H7750WM tulajdonosok már a következő generációs televíziós tartalmak fogadására is készen állnak. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05