Essence III az ASUS-tól

Előerősítőt, USB DAC és fejhallgató-erősítőt tartalmaz a készülék

forrás: Prím Online, 2013. október 14. 10:16

Az ASUS bejelentette Essence III jelű készülékét, egy kiegyensúlyozott kialakítású, USB-s digitális-analóg (DAC) átalakító, amely képes a legmodernebb Direct Stream Digital (DSD) szabvány szerinti lejátszásra azok számára, akik a legtisztább hangminőségre és rugalmas zenehallgatási lehetőségekre vágynak.

 

A rendkívül precíz órajelek és az aszinkron USB gyakorlatilag megszünteti a jittert (a digitális jelek szóródását), a különválasztott digitális, analóg és tápáramköri lapok pedig gondoskodnak arról, hogy az Essence III kristálytisztán, áthallások nélkül továbbítsa a hangokat. A lépcsős csillapítóval vezérelt, távirányítható hangerőszabályzóval igen pontosan állíthatók be a kimeneti szintek – ha kell, a szoba túlsó feléről is.

 

DSD-lejátszás, precíziós időzítés és felsőkategóriás alkatrészek a páratlan hűségű hangzás érdekében

 

Az Essence III natívan támogatja mind a DSD64, mind a DSD128 kódolási sebességeket, így a hifirajongók a lehető legjobb minőségben élvezhetik a digitális zenét.

 

A tiszta arany, hőmérsékletkompenzált kristályoszcillátorok (TCCO/TCXO) és az aszinkron USB kivételesen precíz időzítést tesz lehetővé, így az Essence III fantasztikus dinamikával és minimális jitterrel, lenyűgöző hűséggel képes kibocsátani a hangokat.

 

Az Essence III-ban minden sztereo csatornához egy külön AD1955 DAC található, és külön áramköri lapok az analóg és digitális audiojelekhez, illetve a tápellátáshoz. A gondos tervezés és a felsőkategóriás alkatrészek használata tökéletes egyensúlyt eredményez, amely tovább javítja az Essence III hangjának a tisztaságát. Az igényes, kerámia AD 827SQ és a japán gyártmányú MUSES 02 műveleti erősítők azt eredményezik, hogy az Essence III egyformán fantasztikusan gazdag hangot képes megszólaltatni mindenféle típusú zene esetén – legyen az akár klasszikus, akár rock.

 

 

 

Szűrt tápáram a konzisztens működéshez

 

Az Essence III tápellátásának alapjául egy minőségi toroidtranszformátor szolgál, amely tiszta, konzisztens tápellátást biztosít és minimálisra csökkenti a zajt. Az ASUS mérnökei a transzformátorra egy egyedi szilíciumacél csíkot helyeztek, hogy csökkentsék a hiszterézis okozta energiaveszteséget, és ezzel is javítsák a tápellátás stabilitását.

 

Az Essence III tápegysége ezenfelül függetlenül látja el a bal és jobb csatornákat árammal – ezzel is csökkentve az áthallás okozta interferenciát. Egy LDO feszültségszabályozó gondoskodik a stabil tápellátásról, az ingadozásokat pedig német gyártmányú WIMA® FKP 2 kondenzátorok simitják és szűrik.

 

Csatlakoztat, szabályoz, elámul és élvez

 

A be- és kimenetek nagyszerű rugalmasságának és a finom szabályozhatóságnak köszönhetően az Essence III a hifirajongók álma.

 

Az Essence III beépített erősítője képes meghajtani a 600 ohmos fejhallgatókat is egy 6,3 mm-es jack aljzaton keresztül, de használható kiegyensúlyozott csatlakozás is, mini-XLR csatlakozókkal a lehető legjobb jelminőség és a minimális interferencia érdekében – tökéletes azok számára, akik a fejhallgatót is maximálisan szabályozni kívánják. A bemenetek lehetnek digitálisak (USB, Toslink, AES/EBU vagy koaxiális kábelen keresztül), illetve sztereo AUX; a vonali kimenetek közül pedig használható sztereo RCA (phono) és kiegyensúlyozott XLR kimenet egyaránt.

 

Az extrém precíz szabályozáshoz az Essence III egy sor lépcsős csillapítót alkalmaz, külön a fejhallgató- és a vonali kimenethez. A relé alapú felépítés megszünteti a hagyományos hangerőszabályzók felépítéséből eredő torzításokat, a vonali kimenet pedig távolról is vezérelhető – igen ritka funkció a lépcsős csillapítókat használó DAC-k esetén. A készülékhez jár egy távirányító is, amellyel mind a hangerő, mind a be- és kimeneti szintek szabályozhatók, lehetővé téve a finom vezérlést a szobából bárhonnan.

 

 

 

Az Essence csapat tervezői sok időt töltöttek az Essence III fizikai kialakításával. Az előlapi panelen a tápkapcsoló és a bemenetválasztó gombok találhatók a gyors szabályozáshoz és a készülékek gyors kiválasztásához; valamint minimalista visszajelző LED-ek, amelyek világos, egyértelmű jelzéseket adnak a bemenetekkel kapcsolatban.

 

Az elegáns doboz nyugodtan elhelyezhető a többi hifi-eszköz mellé, és a burkolata szinte taszítja az ujjlenyomatokat – úgyhogy az Essence III nemcsak jól néz ki, hanem tiszta is marad.

Kulcsszavak: USB átalakító zene ASUS

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05