ZyWall: tűzfalsorozat VPN igényekhez

forrás: Prím Online, 2013. szeptember 30. 13:12

A ZyXEL bemutatta új tűzfal sorozatát, melyet a nagy teljesítményű virtuális magánhálózatok (VPN) iránti egyre növekvő kereslet kielégítésére tervezett. Ez a berendezés ideális megoldást jelent azon kis- és középvállalatok számára, melyek ki akarják használni a szélesebb sávú csatlakozási lehetőségek előnyeit. Az új tűzfalak a négy- és hatmagos processzorok nyújtotta lehetőségeket kihasználva megbízható teljesítményt garantálnak.

A ZyXEL megoldásával azokat a kis- és középvállalkozásokat célozza, melyeknek több biztonságos távoli kapcsolatra van szükségük egy állandó bázison. A tűzfalak adatátviteli sebessége elérheti a 3.6 Gbps-ot, míg VPN kapcsolással pedig akár a 800Mbps-ot. Az eszközök egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy magukba foglalják a Secure Hash Algorithm 2 programot, amely a jelenleg elérhető legbiztonságosabb Ip-Sec VPN kapcsolat a biztonságtechnikai piacon.

ZyWall 110

 

„A ZyXEL legújabb fejlesztésű többmagos tűzfalaival válaszol a növekvő piaci igényekre”- tájékoztat Cseh Levente, a ZyXEL Magyarország ügyvezetője. Kiemelte: sok felhasználó jelenleg távoli, állandó bázissal dolgozik, és VDSL kapcsolatot használ. A gyors és megbízható VPN kapcsolatot kínáló biztonsági eszközök iránti kereslet pedig folyamatosan nő. „Az eszköz egyik legfontosabb tulajdonsága a Secure Hash Algorithm 2 támogatás” – emeli ki Cseh Levente. Hozzátette: az SHA 2 a legerősebb jelenleg elérhető kriptografikus algoritmus, amelyet a kapcsolatok biztonságossá tételére használnak, és pontosan azt nyújtja, amit a fogyasztók a tűzfalaktól várhatnak.

 

ZyWall 1100

 

Az ügyfelek képesek lesznek frissíteni az új ZyWALL VPN tűzfalakat a következő, teljes kapacitással működő UTM eszközökre, amelyek várhatóan 2014 második negyedévében kerülnek a piacra. A ZyWALL VPN tűzfalaira ötéves garanciát vállal a gyártó, és az összes firmware frissítést ingyenesen biztosítja. 

 

Jelenleg három ZyWALL modell érhető el: 

 

- A bevezető szintű ZyWALL 110 tűzfal 1Gbps sebességet támogat - VPN kapcsolat esetén 300Mbps-ot, és 50 VPN kapcsolódásig lehet bővíteni

- A középkategóriás ZyWALL 310 tűzfal 2Gbps sebességet támogat - VPN kapcsolat esetén 500Mbps-ot, és 200 VPN kapcsolódásig lehet bővíteni

- A nagyteljesítményű ZyWALL 1100 tűzfallal 3.6 Gbps és 800Mbps VPN sebesség érhető el, több mint 1000 IPSec átjáróval

Kulcsszavak: VPN tűzfal ZyXEL

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50