BTel a frankfurti tőzsdén

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 29. 12:27

Bevezette részvényeit a frankfurti tőzsdére az alternatív távközlési szolgáltató, a kecskeméti Business Telecom Nyrt. (BTel) augusztus 27-én - közölte a cég kedden az MTI-vel.

A társaság a Budapesti Értéktőzsdén továbbra is jelen lesz, az országos alternatív távközlési szolgáltató közgyűlése áprilisban hagyta jóvá a német tőkepiaci megjelenést.
 

A közlemény idézi Beier Andrást, a BTel befektetői kapcsolatokért felelős igazgatóját, aki elmondta: a kettős listázás célja, hogy a szigorú németországi megfeleltetés alapján a társaság tőkepiaci tervei mellett a BTel-részvények likviditását és stabilitását is támogassa.
 

A BTel eddig kilenc kötvénykibocsátást hajtott végre úgy, hogy a bevont forrásokat előkészített, gyors megtérülésű beruházásokba fektette, folyamatosan növelve a cég eredményességét és árbevételét - mondta. Hozzátette, hogy a BTel tőzsdeérettségét a mozgalmas és konzervatív német piacon bemutatni önmagában is komoly érték; forrásbevonási lehetőségként pedig logikus lépés és jó alap a növekedés sikeres folytatásához.
 

A BTel tavaly májusban lépett a Budapesti Értéktőzsde parkettjére, és 2011-2013 között számos sikeres vállalati kötvényprogramot hajtott végre. A BTel saját tulajdonú távközlési hálózatának bővítése, valamint piaci akvizíciók révén gyorsan megtérülő beruházásokkal folyamatosan bővíti ügyfélkörét, szolgáltatási kínálatát és erősíti piaci függetlenségét.
 

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett adatok szerint a társaság tavalyi árbevétele meghaladta a 3,5 milliárd forintot, adózás előtti eredménye 66,9 millió, adózott eredménye 59,6 millió forint volt.
 

A 2006-ban alapított alternatív távközlési szolgáltató vezetékes hang-, szélessávú internet-, mobilinternet- és műholdas szolgáltatást nyújt országszerte, a cég mintegy 100 embert foglalkoztat.

Kulcsszavak: tőzsde BTel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50