Megérkezett a Wikipédia Zero Indiába

Czipperer Dia, 2013. július 26. 17:31

A Wikipédia Zero, amely a fejlődő országokban kínál ingyenes mobilhozzáférést a Wikipédiához, hivatalosan is megérkezett Indiába.

Az Aircellel együttműködve (India hetedik legnagyobb mobilszolgáltatója) debütált a Wikipédia Zero Indiában, amelyet a Wikimedia Foundation hívott életre. A projekt célja, hogy világszerte bárki hozzáférhessen a tudáshoz.

 

 

India a világ legnépesebb országainak egyike, a maga 1,2 milliárd lakosával, az Aircelnek pedig több mint 60 millió előfizetője van, akik mostantól ingyen hozzáférhetnek a Wikipédia Zeróhoz.

 

A program nem terjed ki a natív Wikipédia mobil alkalmazásokra, csak a mobilwebes változatra, valamint zero.wikipedia.org-ra. Az előbbbi mindenki számára elérhető, a zero oldalon lévő tartalomhoz azonban egyelőre csak Indiában lehet hozzáférni.

 

India nem az első ázsiai ország, amely csatlakozott a projekthez. Tavaly Uganda, Tunézia után Malajziában is elérhetővé vált. Októberben Thaiföld, Szaúd-Arábia, Bahrein és Kuvait következett, majd idén májusban Pakisztán, egy hónappal később pedig Srí Lanka is csatlakozott. A Wikipédia Zero világszerte 17 országban érhető el.

 

A mai bejelentéssel már majdnem fél milliárd ember fér hozzá ingyenesen a Wikipédiához mobiltelefonjáról.

 

Forrás: Thenextweb.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05