Online számlafizetés már az Allianznál is

forrás: Prím Online, 2013. március 8. 14:50

Márciustól már az Allianz Hungária Zrt. ügyfelei is választhatják a dijnet.hu kényelmes, biztonságos és ingyenes online számlafizetését díjaik rendezésére.

A 2007 áprilisában indított dijnet.hu online számlabemutatási és –fizetési rendszerhez az elmúlt csaknem öt évben 20 szolgáltató társaság és több mint 200 ezer ügyfél csatlakozott. Az online díjfizetési alkalmazás regisztrált ügyfelei között a közelmúltban végzett felmérés szerint a lakosság elsősorban az ingyenesség, valamint a banki szintű adatbiztonság mellett elérhető kényelem miatt használja a rendszert. A legutóbbi számlakibocsátóként csatlakozó szolgáltató az Allianz Hungária, melynek ügyfelei márciustól már a Díjnet online rendszerén keresztül is rendezhetik aktuális díjaikat.

Az elektronikus számlabemutatáshoz kapcsolódóan a regisztrált ügyfelek számos fizetési lehetőség közül választhatnak számláik rendezésére. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az online rendszernek köszönhetően sokkal kisebb arányban fordul elő késedelmes fizetés, mint például az egyedi átutalás, vagy a csekkes fizetés esetén – ez pedig mind az ügyfelek, mind a számlakibocsátók számára jelentős előnyt jelent.

A dijnet.hu tavaly év végi statisztikái szerint az online rendszerben sokkal magasabb azok aránya, akik a számlák lejárta előtt teljesítenek és ezzel összességében jelentős késedelemi pótléktól mentesülnek. A csoportos beszedési megbízást választók aránya több mint 30 százalék, az automatikus leemelésnek köszönhetően körükben 100 százalékos a határidőre fizetés. Növekszik a díjmentes bankkártyás fizetés népszerűsége, a számlabefogadók közel negyede fizet ily módon, s több mint 70 százalékuk fizet határidőn belül. A Díjnet internetbanki rendszerén keresztül egyenlítik ki a számlák 15 százalékát, a határidőn belüli teljesítés aránya 76 százalék.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05