Újraírt Atari játékok friss grafikával

forrás Prim Online, 2012. szeptember 1. 09:24

Az Atari és az Internet Explorer együttműködésének köszönhetően ezentúl az interneten is élvezhetjük azokat a játékklasszikusokat, amelyek a számítástechnika hőskorában nyűgőzték le a felhasználókat. A világ egyik legismertebb interaktív játék fejlesztője, és a Microsoft elindította az Atari Arcade portált, amelyen a HTML5-ben újraírt játékok friss grafikával, új funkciókkal és játékmenettel érhetők el a látogatók számára, integrálva a legnépszerűbb közösségi oldalakkal, a Facebook-kal és a Twitter-rel.

Az Atari Arcade Internet Explorerre optimalizált, de természetesen jól működik más böngészőkön is. Internet Exploreren azonban a reklámoktól mentes játék is garantált a minél élvezetesebb játékélmény érdekében.

Az Atari működésének 40-edik évfordulója és az Internet Explorer 10 küszöbön álló érkezése kiváló alkalom arra, hogy olyan klasszikusokat elevenítsünk fel, mint az Asteroids, Pong, Lunar Lander, Missile Command, Centipede. Néhány játék új grafikai felületet és frissített játékmenetet kapott: a felhasználók most már egymás ellen is tudnak játszani, valós időben, magas pontszámokért például olyan kedvelt játékokat, mint a Breakout és a Combat.

Az Atari új platformján a fejlesztők hozzáférhetnek a Create.js csomaghoz, amely egy fejlesztői eszköztár a böngészőkön és eszközökön átívelő HTML5 játék és médiatartalmak fejlesztéshez. Ez az ajánlat egy olyan platformot biztosít a fejlesztőknek amelyen publikálhatják és pénzzé tehetik játékaikat, kihasználva olyan funkciókat, mint a Facebook-integráció.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05