Sony Xperia T, Xperia V, Xperia J okostelefonok és Xperia Tablet S

forrás Prim Online, 2012. augusztus 29. 21:15

A Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) bemutatta legújabb Xperia okostelefonjait a Sony Corporation első Xperia Tablet-jével együtt az IFA Nemzetközi Szórakoztatóelektronikai Szakvásár keretein belül.

Az Xperia T, mely a legújabb James Bond moziban – Skyfall – is szerepel majd, a vállalat legújabb zászlóshajója. Ez az okostelefon a Sony legjobb HD kijelzőjét és kameráját, valamint az NFC által támogatott ’One touch’ technológiát kínálja a felhasználóknak. Az Xperia V - melyet akár LTE hálózaton is használhatunk majd - az Xperia T számos nagyszerű tulajdonságával rendelkezik, ezen felül pedig megkapta az okostelefonoknál elérhető legmagasabb szintű vízállósságot is.  Az Xperia J szemet gyönyörködtető dizájnja és kategóriájában kiemelkedő kijelző mérete révén kiválóan ötvözi a stílust a megfizethetőséggel. Az „Xperia élmény” pedig elsőként az Xperia Tablet S készülék révén lép be a táblagépek világába.
Az Xperia T várhatóan októbertől, míg az Xperia J az év utolsó negyedévében lesz elérhető. Az Xperia V nem kerül hazai forgalomba.

 „Az idei IFA kiállítás fontos mérföldkő mind a Sony, mind a Sony Mobile Communications életében. Az Xperia okostelefonok a Sony mobilstratégiájának középpontjában állnak, melynek lényege, hogy a felhasználók minél egyszerűbben csatlakozhassanak egy olyan szórakoztató világhoz, melyben a különböző készülékek egységes felhasználói élményt nyújtanak” – nyilatkozta a Sony Mobile Communications elnök vezérigazgatója Kunimasa Suzuki.

Xperia okostelefonok: a Sony technológiáinak és dizájnjának legjava
A Sony legjobb kijelzőjének, kamerájának és kapcsolódási képességeinek köszönhetően, az Xperia T és az Xperia V okostelefonok felhasználói a HD élményt mostantól bármilyen megjelenítőn, szinte bármikor élvezhetik.
Mindhárom készülék (Xperia T, Xperia V és Xperia J) ugyanazt a vékony, íves dizájnvonalat követi, mely a díjnyertes* Xperia arc illetve Xperia arc S készülékeknél mutatkozott be.

Még több szórakoztatás a Sony médiaalkalmazásaival
A médiaalkalmazások (“WALKMAN®”, Album és Filmek) a legjobb Sony technológiákat gyűjtik egybe és kapcsolják össze számos szórakoztató szolgáltatással, valamint szerves részét képezik annak a felhasználói felületnek, mely az Xperia okostelefonokon, tableteken és VAIO PC-ken kínál egyedülálló szórakozási élményt.

·    A “WALKMAN” alkalmazásban a Sony ClearAudio+** módnak köszönhetően a felhasználók minden eddiginél tisztább hangokat élvezhetnek a zeneszámok lejátszása során. Ezen kívül rengeteg zenét érhetnek el az alkalmazás segítségével, legyenek azok a PC-n tárolt számok, vagy a Facebook barátok által “lájkolt” slágerek.
·    Az Album alkalmazás az intuitív kezelői felületet (melyben a felhasználó nézegetheti, rendezheti vagy megoszthatja képeit) ötvözi a közösségi albumokkal, mint például a Facebook.
·    A felhasználók a videó tartalmakat kiváló kép- és hangminőségben élvezheti a Filmek alkalmazás segítségével, valamint lehetőségük nyílik a Gracenote adatbázisában található filmértékelések elérésére is.

Az Album és a Filmek alkalmazásokkal a felhasználók az otthoni média szervereken tárolt képeiket és videóikat a távolból is elérhetik.

‘One touch’megosztás
A Sony komoly hangsúlyt fektet az NFC technológiára is, mely már nem csak a mobil fizetésekben és e-jegyekben jelenik meg. Mostantól a felhasználók hosszas párosítási beállítások nélkül, csupán egy érintéssel tudják zenéiket és fényképeiket azonnal a különböző NFC képes Sony készülékekkel lejátszani. Az Xperia T és Xperia V tulajdonosok például vezetékek nélkül tudják továbbítani (streamelni) zenéiket, a szintén az IFA kiállításon bemutatott Sony SRS-BTV5 NFC-képes hangszóróra.

Termékrészletek

Xperia T főbb tulajdonságai:
·    4.6”-os HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA® Engine-nel a pengeéles képekért
·    13 megapixeles Sony Exmor R™ szenzoros fényképező, Gyorsfotó funkcióval, mellyel készenléti állapotból is alig másfél másodperc egy kép készítése
·    Full HD (1080p) hátlapi és HD (720p) előlapi kamerákkal
·    Egyszerű ‘One Touch’ kapcsolódás NFC segítségével
·    PlayStation™ tanúsított készülék
·    Legújabb generációs 1.5 GHz-es kétmagos processzor a megnövelt akkumulátor idő, gyorsabb teljesítmény és szebb grafika érdekében
·    Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer. A későbbiekben frissíthető Android 4.1 (Jelly Bean) verzióra. A frissítés ütemezésével kapcsolatos információkról később adunk tájékoztatást.
·    MHL kapcsolódás, hogy nagy képernyős lejátszásnál is tölteni lehessen a telefont
·    Az Xperia TV Dock segítségével képek és videók megjelenítése HDMI képes TV készüléken (egyidejű töltéssel).
·    Néhány piacon az Xperia T Xperia TX néven kerül forgalomba
·    Elérhető színek – fekete, ezüst, fehér



Xperia V főbb tulajdonságai:
·    4.3”-os HD Reality Display kijelző Mobile BRAVIA Engine 2-vel a pengeéles képekért
·    13 megapixeles Gyorsfotó funkciós kamera, Full HD videófelvételi lehetőséggel
·    Legújabb generációs 1.5 GHz-es kétmagos processzor a megnövelt akkumulátor idő, gyorsabb teljesítmény és szebb grafika érdekében
·    LTE a még gyorsabb letöltési sebességért (azokon a piacokon, ahol a technológia elérhető)
·    Egyszerű ‘One Touch’ kapcsolódás NFC segítségével
·    Clear audio+ a legjobb hangminőségért
·    PlayStation™ tanúsított készülék
·    Android 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszer. A későbbiekben frissíthető Android 4.1 (Jelly Bean) verzióra. A frissítés ütemezésével kapcsolatos információkról később adunk tájékoztatást.
·    Az okostelefonok körében elérhető legmagasabb szintű por- és vízállóság – (IP55/57+ minősítés). Vízbe merülés ellen korlátozott ideig védett (0,15 – 1m között 30 percig).
·    MHL kapcsolódás, hogy nagy képernyős lejátszásnál is tölteni lehessen a telefont
·    Elérhető színek – fekete, pink, fehér


Xperia J főbb tulajdonságai:
·    9.2 mm vékony, stílusos dizájn
·    Nagyméretű, 4.0”-os FWVGA kijelző
·    Közösségi média frissítések jelzése különböző fényeffektekkel
·    5 megapixeles autófókuszos kamera
·    Előlapi chat kamera
·    Elérhető színek – fekete, arany, pink, fehér

Xperia Tablet S főbb tulajdonságai:
·    Vékony, alumínium, cseppálló borítás
·    9.4”-os HD kijelző OptiContrast™ Panel  súrlódásálló borítással
·    NVIDIA® Tegra® 3 négymagos processzor, Android 4.0.3 operációs rendszer
·    Külön megvásárolható kiegészítők a még teljesebb felhasználói élményért


 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05