Magyar siker az Európai Unió E-befogadási versenyében

Európa legjobb 12 szervezete között a magyar Inforum

forrás: Prím Online, 2012. július 1. 15:27

Az Európai Bizottság második alkalommal rendezte meg E-Befogadás versenyét, amely nyitva állt magánszemélyek, kis és nagy cégek, civil szervezetek előtt. Az Európai Bizottság célja a legjobb gyakorlatok, szervezetek bemutatása volt, amelyek azt szolgálják, hogy mindenki – kortól, képzettségtől és vagyoni állapottól függetlenül –az infokommunikációs technológia előnyeinek részese legyen (a szlogen: „Be Part of IT”). Tekintettel az e-Inclusion Awards 2008-as sikerére az Európai Bizottság idén újra meghirdette a díjat. Ezúttal több mint 1000 pályázat érkezett, összesen 4 kategóriában. A magyar Inforum (Informatikai Érdekegyeztető Fórum) projektjét már második alkalommal jelölték az első három legjobb között az e-Inclusion Awards-ra a kisebb szervezetek kategóriájában. A kitüntetést az Inforum képviselői az Európai Parlamentben vehették át június 22-én.

Az Inforum a díjat az Unoka-Nagyszülő Informatikai Versenyekért és annak továbbfejlesztéséért kapta az Európai Bizottságtól. A szervezet 2008-ban már hasonló elismerésben részesült e verseny ötletéért. Az e-Inclusion Awards és e verseny történetében ez az első alkalom, hogy ugyanaz a szervezet kétszer is dobogós lehetett. A verseny erősödését mutatja, hogy a 2012-es indulók száma több mint kétszerese volt a négy évvel korábbiaknak. Idén világcégek, minisztériumok, sőt a Világbank által támogatott programok között kapott kiemelkedő elismerést a hazájában súlyos forráshiánnyal küzdő, de nemzetközi porondon szakmai megbecsültség övezte magyar civil szervezet.

Neeli Kroes, az Európai Bizottság alelnöke, aki Európa „Digitális Menetrend”-ért felelős biztos, az alábbiakban fogalmazta meg üzenetét az e-Inclusion Awards-al kapcsolatban:

„A digitális világ mindenkié, de az európaiak közel negyed része, nem élve a digitális és online eszközökkel, kívül marad ezen. Következésképpen ezek az emberek egyre inkább elszigeteltek, sőt hátrányos helyzetűekké lesznek. Az e-Inclusion Awards azokat az egyéneket és szervezeteket ünnepli, akik Európa-szerte próbálják a z internet kínálta társadalmi és gazdasági lehetőségeket szélesebb rétegek előtt is megnyitni. Számos egyén és szervezet dolgozik fáradhatatlanul azon Európa-szerte, hogy a hátrányos helyzetűek életének részévé tegye az internetet.”

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Prémium gaming élmény a felhasználóknak

A 48,9" hüvelykes (124,3 cm) Philips Evnia 49M2C8900L gaming monitor tele van erőteljes funkciókkal: QD-OLED panel, 32:9 SuperWide kijelző, 5120x1440 felbontás, 144 Hz, Ambiglow és DTS hangzás teszik a kiváló minőségű Evnia 8000 sorozat új tagját igazán figyelemfelkeltővé.

2024. május 17. 19:28

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59